Vaccinatiecentrum Roeselare pilootcentrum voor QVAX

6 april 2021

Het vaccinatiecentrum Roeselare (voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden) werd, naast Deinze, geselecteerd als pilootcentrum voor het QVAX-systeem van de federale overheid. Via dit nieuwe online systeem kan je je inschrijven op een reservelijst om een coronavaccin te krijgen. Deze software wordt deze week eerst uitvoerig uitgetest.

Vanaf vandaag dinsdag 6 april middernacht, kan je je inschrijven voor deze nationale reservelijst via de website QVAX.be. Elke meerderjarige kan zich daar aanmelden met zijn of haar rijksregisternummer en een account aanmaken. Je kan er aangeven welke dagen of dagdelen je beschikbaar bent en je contactgegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres opgeven. Deze gegevens kan je via je account voortdurend aanpassen naargelang je beschikbaarheid.

Via registratie op deze lijst geef je aan dat je oproepbaar bent voor het centrum indien er vaccins over zijn op het einde van de dag en binnen het halfuur de oproep online kan bevestigen en je naar het centrum kan begeven. Zo niet, vervalt de uitnodiging en wordt iemand anders opgeroepen.

De regel blijft de standaarduitnodiging

Op dit moment draait het vaccinatiecentrum Roeselare op volle toeren. Vorige week werden meer dan 3.000 vaccins geplaatst. Momenteel zijn de 75-plussers aan de beurt, daarna volgen de 65-plussers en de risicopatiënten. In de derde fase komt de rest van de volwassen bevolking (18+) aan de beurt. De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins.

De fases van de vaccinatiestrategie blijven gehandhaafd. Er is dus geen haast bij om je te registreren als jouw leeftijdsgroep nog niet aan de beurt is. Enkel voor 65-plussers is registratie op QVAX nu relevant.

In de paasvakantie worden zo’n 4.000 vaccins per week geplaatst in het vaccinatiecentrum Roeselare.

Alle laatste updates vind je op www.roeselare.be/vaccinatie en op laatjevaccineren.be.

  • onthaal vaccinatiecentrum
Toon vergrote weergave in een popup (onthaal vaccinatiecentrum)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?