Vernieuwd stadsplannetje Enchanté Roeselare

21 december 2021

Na een succesvolle start in 2019 in Roeselare met 16 hartelijke handelaars gingen onze horeca- en niet essentiële handelszaken dicht waardoor Enchanté wat op de achtergrond verdween. Maar door de grote inzet van vrijwilligers, partners, handelaars, ambassadeurs en de steun van Stad Roeselare kreeg Enchanté Roeselare opnieuw zuurstof. Vandaag zijn we twee jaar verder en kunnen we vol trots ons nieuw stadsplannetje voorstellen waarop 25 handelaars en hun aangeboden diensten te vinden zijn! 

Hartelijke handelaars bieden diverse diensten aan: van een gezellige tearoom tot een heerlijke frituur, van een excentrieke barbier tot gezellige authentieke kroegen, van super heerlijke broodjes naar lekkere bubble thee, … voor elk wat wils!

Wie deze hartelijke handelaars zijn en waar je ze kan vinden, lees je op https://enchantevzw.be/nl/roeselare

Om het aanbod bekend te maken bij diegenen die er nood aan hebben, werkt Enchanté Roeselare samen met het Welzijnshuis, ’t Hope, het Mannahuis, het CAW, … Er zijn stadsplannetjes beschikbaar waarop mensen kunnen zien waar ze terecht kunnen. Daarnaast hebben de handelaars een grote sticker van Enchanté op hun raam kleven. Voor elke dienst die de handelaar aanbiedt, is er een logo zodat je meteen ziet waarvoor je er terecht kan. 

Ook als burger kan je helpen! Koop een ‘uitgestelde’ dienst bij een hartelijke handelaar: een kop koffie, een frietje, een kappersbeurt, … Andere burgers die deze dienst nodig hebben maar op dat moment niet kunnen betalen, vinden bij de deelnemende handelaars de beschikbare bonnen, kiezen er eentje en vragen om de dienst.

Hartverwarmende acties
-
Geef iemand een steuntje in de rug en stuur een kerstgroet of nieuwjaarswens via het warmste kerstkaartje te vinden bij de 25 hartelijke handelaars. Wij verzamelen de kaartjes en bezorgen ze via sociale organisaties aan wie er nood aan heeft.
- Enchanté Roeselare maakt deel uit van het Vlaams Enchanté netwerk die ervoor wil zorgen dat er bij alle handelaars uitgestelde diensten te vinden zijn. Jij kan hiermee helpen, zelfs vanuit je woonkamer. Surf naar www.enchantecafe.be en schenk een bedrag naar keuze aan Enchanté Roeselare.

 

  • logo enchante
Toon vergrote weergave in een popup (logo enchante)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?