Vernieuwde Jan Mahieustraat klaar voor de Batjes

17 juni 2022

Na ongeveer 7 maanden hard labeur zit de Jan Mahieustraat in een nieuw hip, fris jasje. Op vraag van de handelaars is er meer plaats gekomen voor wandelaars, toegankelijke voetpaden en leuke terrassen. Deze uitvoering past perfect in het kernplan van de Stad, met als ambitie om Roeselare nóg meer op de kaart te zetten als aangename winkelstad.

De nieuwe Jan Mahieustraat straalt sfeer en gezelligheid uit. Shoppen doe je er voortaan in een aantrekkelijke winkelwandelstraat met extra toegankelijke, comfortabele en vergroende voetpaden.  En het wordt nóg groener, want de aanplant van de extra bomen gebeurt in het volgende plantseizoen, vermoedelijk vanaf november.

Ook wat je met het blote oog niet ziet, namelijk alle ondergrondse infrastructuur voor nutsleidingen, water en openbare verlichting, werd integraal aangepakt voor decennia lang zorgeloos genieten. Het nieuwe gescheiden rioolstelsel tussen de Ooststraat en de Hendrik Consciencestraat zorgt er voor dat het vuil afvalwater nu gescheiden wordt van het proper regenwater. Zo zetten we als Stad verder in op een duurzaam waterbeheer en verdedigen we ons tegen mogelijke wateroverlast in de toekomst.

  • vernieuwde Jan Mahieustraat met groen en rustplekken
Toon vergrote weergave in een popup (vernieuwde Jan Mahieustraat met groen en rustplekken)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?