Waakzaam blijven voor het coronavirus

29 oktober 2021

De stijgende coronacijfers staan terug bovenaan het nieuws.

Na de bijeenkomst van het overlegcomité werden enkele maatregelen opnieuw strenger. Deze zijn nodig om de stijgende lijn van het aantal besmettingen een halt toe te roepen. Op www.roeselare.be/corona vind je een overzicht van alle geldende maatregelen.

Ook in Roeselare stijgen de cijfers van het aantal besmettingen met covid-19. Het is belangrijk om nu extra waakzaam te zijn. Aan de start van de herfstvakantie herhalen we daarom de belangrijkste elementen:

  • Bereid je activiteit goed voor.

Heb jij in de herfstvakantie een activiteit gepland? Bekijk dan goed op voorhand welke maatregelen je kan/moet treffen om die zo veilig mogelijk te laten verlopen. Denk maar aan de afstandsmaatregel (anderhalve meter tussen deelnemers), Covid Safe Ticket waar nodig, dragen van een mondmasker, …

  • Doe zoveel mogelijk activiteiten buiten.

In de buitenlucht ligt het risico op besmetting lager dan binnen. Plan je activiteiten zoveel mogelijk buiten of zorg voor een goed geventileerde ruimte. Blijf bewegen in de buitenlucht.

  • Beperk je contacten.

Probeer je sociale contacten te beperken om anderen te beschermen.

  • Draag een mondmasker.

Een mondmasker verkleint aanzienlijk de kans om besmet te worden of om anderen te besmetten.

Je laten vaccineren is nog steeds het beste plan. Op www.roeselare.be/vaccinatie lees je meer info hierover. Heb je vorige uitnodigingen geweigerd en wil je toch een prik? Neem dan contact op met het vaccinatiecentrum  via vaccinatie [at] roeselare.be of 051 27 23 14.

Dank je wel om de maatregelen nauwgezet te volgen. Draag zorg voor jezelf en je omgeving.

  • corona
Toon vergrote weergave in een popup (corona)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?