Warme medewerkers #VANRSL doneren massaal bloed

21 Januari 2020

Op 21 januari trekken de medewerkers van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum van Rode Kruis in Roeselare om bloed of plasma te doneren.

Op maandag 20 januari 2020 lanceerde Rode Kruis-Vlaanderen hun nieuwe campagne 'Ons dorp geeft'. In 2019 doneerde 3% van de Vlamingen bloed, plasma of bloedplaatjes en dat aantal wil Rode Kruis-Vlaanderen optrekken naar 4% tegen januari 2021. In Roeselare doneerden 3,78% van de inwoners bloed, plasma of bloedplaatjes. We willen ons steentje bijdragen en dit percentage doen stijgen.

Sinds 4 oktober 2019 heeft Rode Kruis een donorcentrum in het centrum van Roeselare. Stilaan vinden de Roeselaarse burgers hun weg naar dit donorcentrum. Reeds enkele medewerkers zijn al trouwe donor sinds het centrum werd geopend. Om ook de andere medewerkers te helpen hun weg te vinden naar het donorcentrum, werd een oproep gelanceerd. 

Op 21 januari trekken de medewerkers van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum in Roeselare en geven meteen het goede voorbeeld. In totaal kunnen die dag 60 collega's bloed of plasma geven. Wie die dag niet beschikbaar is, wordt aangespoord zich te registreren als donor en op een ander moment langs te gaan bij het donorcentrum. We hopen dat ook de inwoners dit voorbeeld zullen volgen en dat we allemaal samen in 2020 de 4% mogen overschrijden.

  • bloed geven
bloed geven
x
Kan ik je helpen?