Warme Oproep aan vijftigers en zestigers: 'Schrijf je in voor de QVAX-reservelijst'

4 mei 2021

Meld je aan via www.qvax.be

Het systeem van de QVAX-reservelijst werkt als volgt: als je jou registreert, geef je aan dat het vaccinatiecentrum je mag oproepen om op het einde van de dag een vaccin te ontvangen. Je moet binnen het halfuur de oproep kunnen bevestigen en je naar het centrum begeven. Zo niet, vervalt de uitnodiging en wordt iemand anders opgeroepen.

Wie dit wil en kan, schrijft zich in voor deze nationale reservelijst via de website www.QVAX.be. Je hoeft niet naar het callcenter van het vaccinatiecentrum te bellen.

Tip

Ben je niet zo vaardig met de computer, durf zeker hulp aan familie of vrienden te vragen. Het is handig om bij de online registratie op QVAX.be het telefoonnummer van de vriend of het familielid in te vullen in plaats van je eigen telefoonnummer, zodat jouw hulp de sms ontvangt en jou kan contacteren.

De komende weken 8 000 vaccins per week

Op dit moment draait het vaccinatiecentrum Roeselare op volle toeren. Deze week worden 2916 tweede prikken en 4900 eerste prikken geplaatst. Op piekdagen in mei zal het vaccinatiecentrum tot 12 uur per dag open blijven.

In mei klimmen we op tot 8 000 gevaccineerde personen per week, om op kruissnelheid te komen naar meer dan 10 000 vaccins per week in juni. Het centrum houdt uit ervaring rekening met 6 procent aan annulaties en mensen die niet opdagen. Er zullen dus per week een pak uitnodigingen uitgestuurd worden naar mensen op de reservelijst. De oudere mensen op de lijst worden eerst gecontacteerd. Het vaccinatiecentrum doet een warme oproep om in te schrijven op de QVAX-reservelijst via www.qvax.be.

Je leest meer info over vaccineren op www.roeselare.be/vaccinatie en op www.laatjevaccineren.be  

  • onthaal vaccinatiecentrum
Toon vergrote weergave in een popup (onthaal vaccinatiecentrum)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?