Week van de Belgische Muziek in Roeselare

13 Januari 2022

De Week van de Belgische muziek is terug van weggeweest. Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari 2022 zetten de muzieksector en diverse media Belgische muziek volop in de schijnwerpers. De Week van de Belgische Muziek wordt één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen kweek – ook in Roeselare!

 

Maatwerk concert

Maatwerk concert PAARD. + BANDLER CHING

Een opwarmer voor de Week van de Belgische muziek is het Maatwerk concert in TRAX op zaterdag 29 januari om 20 u. Maatwerk is het label van De Spil & Pelzen voor clubconcerten in Roeselare, met de grote zaal op TRAX als uitvalsbasis.

Instrumentaal trio PAARD. brengt een mishmash van jazz, groovy hip hop, broken beats en freestyle funk. Opener van de avond is BANDLER CHING, een Brusselse jazzband die moeiteloos hedendaagse jazz met elektronische invloeden en hiphop mixt tot een aanstekelijke sound.

Bestel hier je ticket.

 

Radio Villa Roslar

Radio Villa Roslar

Nog even geen huiskamerconcerten, maar Stad Roeselare steekt de tientallen lokale Villa Roslarmuzikanten opnieuw een hart onder de riem. I.s.m. Radio Bingo realiseert Cultuur #VANRSL een tweede editie van Radio Villa Roslar:

  • Maandag 31 januari t.e.m. vrijdag 4 februari van 17 tot 19 u.
  • Zaterdag 5 en zondag 6 februari van 18 tot 19 u.

 

Op die tijdstippen geniet je van blues over singer-songwriter tot klassiek en van kleinkunst over rock(abilly) tot jazz, allemaal gebracht door muzikanten die de voorbije edities deelnamen aan Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL:

Ann De Winter - Ann Lee - Bearfeet - Broos - Connecting Silence - Dandy Davy - De Skjeeve Skoojers - Duo Vangheluwe & Vromans - E-liese - Fijnkost - Hyde the Jekyll - Ishtar - Jovica Storer - Leaky Roof - Ludo Vandeau - LunAcoustic - Music in F Sharp - N2Jazzt2 - Nesh Music ft Beyond Birds - Ocean Dust (fka RA Federation) - Patt Mayeu & Son - Pulsar - Queen Golem - Ratrace Rejects - Reinout met Nevenwerking - Robrecht Vanhuyse - Rosenbach Duo - Rudyard the Gentle - Siran - Stojo - The Microwives - The Shagadeers - Thiscover - Triolog - Viktor Puype - Voice - Wouter Crombez - Yentl - ZEAL Ensemble

Stem af op Radio Villa Roslar op 97.4 fm of via de Bingo App!

Radio Bingo heeft zelf trouwens nog meer moois in petto tijdens de Week van de Belgische muziek: wat, lees je hier.

 

Belgische muziek in de winkelstraten

Uitsluitend Belgische muziek in de winkelstraten #VANRSL

Dat er in ons land geweldige muziek gemaakt wordt, kunnen we niet genoeg zeggen, maar willen we vooral laten hóren. Daarom zorgt De Spil net als vorig jaar in de centrumstraten van Roeselare voor een playlist op maat, waardoor er die week uitsluitend Belgische muziek te horen zal zijn.

 

Belpop Bonanzawandeling

Belpop Bonanza wandeling

Deed je al de muzikale stadswandeling, langs plekken in Roeselare waar muzikale geschiedenis is geschreven? De Week van de Belgische Muziek is de ideale gelegenheid om de Belpop Bonanza stadswandeling Roeselare nog eens in de kijker te zetten. De route is uitgestippeld door het Belpop Bonanza duo Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) en De Spil.

Wandel met het plan en je smartphone over een afstand van vijf km naar tien locaties in Roeselare. Op elke locatie hangt een bordje met een QR-code, waarachter een mooi verhaal of straffe anekdote in woord en beeld wacht.

Alle info lees je hier.

Benieuwd wat er nog allemaal in Vlaanderen en Brussel gebeurt tijdens de Week van de Belgische Muziek? Ontdek het op https://vi.be/weekvandebelgischemuziek!

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?