Weekend van de klant

29 september 2020

De handelaars van het kernwinkelgebied en de deelgemeenten verwennen hun klanten tijdens het Weekend van de klant 2020, dat plaatsvindt op zaterdag 3 en zondag 4 oktober.

Stad Roeselare, Unizo en vzw Shopping & Centrum Roeselare zetten hun schouders onder dit initiatief en maken van de gelegenheid gebruik om ook de winkeliers in de watten te leggen.

 ‘’t Doet deugd van junder were te zien’

Winkelen kan tijdens het Weekend van de klant zowel op zaterdag als op zondag. Er wordt ludieke animatie voorzien, uiteraard op een veilige manier. Speciaal voor de gelegenheid werd een animatiegroep in het leven geroepen, de Peegies, die de nodige animo zal brengen in de winkelstraten, naast straattheater en muziek. Vanuit Unizo, vzw Centrum & Shopping Roeselare en de stad Roeselare bieden we de shoppers eveneens een fijne attentie aan met als slagzin ‘’t Doet deugd van junder were te zien’. Daarmee willen we de shoppers bedanken dat ze ervoor kiezen om in Roeselare te winkelen.

Unizo West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen selecteerden Roeselare bovendien voor een bijzondere attractie, waarmee ze het Weekend van de Klant extra kleur willen geven. Op zaterdagnamiddag zullen zij de sterkste handelaar kiezen in een heuse Containercup op de Botermarkt.

‘Commerçant met goesting’

Burgemeester Kris Declercq:

2020 is een bijzonder jaar met bijzondere uitdagingen. Het is de ambitie van de Stad om zijn handelaars daar maximaal in te ondersteunen.  Meer dan ooit leggen we de nadruk op lokaal kopen en dit bij voorkeur in Roeselare. Ik ben trots op onze handelaars en horecaondernemers die in deze tijd het beste van zichzelf blijven geven en met veel goesting hun klanten bedienen.”

Die zaterdag gaan minister Nathalie Muylle, burgemeester Kris Declercq en schepenen langs bij een 50-tal handelszaken om hen persoonlijk te bedanken. Ze zetten hen graag in de bloemetjes met de titel ‘Commerçant met goesting’.

Voor deze nationale actie werd door de Stad, samen met de vzw Shopping & Centrum Roeselare, een provinciale promocampagne uitgewerkt die het winkelen in Roeselare een extra impuls moet geven.

Voordelig parkeren

Tijdens dit shoppingweekend kan voordelig geparkeerd worden in de verschillende centrumparkings.

Coronamaatregelen

We hopen dat deze editie van het Weekend van de klant een succes mag worden. Uiteraard houden we het veilig en rekenen we op de verantwoordelijkheid van de deelnemers om de geldende coronamaatregelen op te volgen.

De stad zorgt ervoor dat alle activiteiten op een veilige manier kunnen doorgaan, met respect voor de basisregels zoals handen ontsmetten en afstand houden.

Meer informatie hierover op https://www.roeselare.be/coronavirus/maatregelen-roeselare/mondmaskers.

  • weekend van de klant
Toon vergrote weergave in een popup (weekend van de klant)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?