Nieuws

24 oktober 2020

De HogeNood app toont je het dichtstbijzijnde toilet. HogeNood toont je de route naar het toilet en geeft voorzieningen en openingsuren weer.

23 oktober 2020

Nadat chemische stoffen waren vrijgekomen bij de brand bij metaalverwerkingsbedrijf Belcroom in Roeselare werden preventieve voorzorgsmaatregelen genomen tot alle resultaten van bodem-en wateronderzoek bekend waren.

23 oktober 2020

Het overlegcomité heeft een reeks coronaregels op het vlak van sport, culturele evenementen en (hoger) onderwijs in lijn gebracht met alarmniveau 4.

Het gaat om volgende strengere coronaregels:

17 oktober 2020

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist:

16 oktober 2020

Zes partners pakken uit met een uniek project om armoede in Roeselare in de kijker te plaatsen met vijf korte campagnefilmpjes die gemaakt zijn door mensen die ervaring hebben in armoede en medestanders.

De invloed van corona op mensen in armoede

16 oktober 2020

Het stadsbestuur, bijgestaan door de Cultuur- en Erfgoedraad, reikt jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit om het culturele leven in Roeselare aan te moedigen.

14 oktober 2020

In de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober 2020 was er een zware brand in het bedrijf Belcroom in Roeselare. De firma brandde volledig uit. Vermits het om een metaalverwerkend bedrijf gaat, had dit water- en milieuverontreiniging tot gevolg. 

  • De perimeter rond de het bedrijf werd bepaald door experten van de betrokken hulpdiensten.
13 oktober 2020

In de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober 2020 was er een zware brand in het bedrijf Belcroom in Roeselare. De firma brandde volledig uit. Vermits het om een metaalverwerkend bedrijf gaat, had dit water- en milieuverontreiniging tot gevolg.

13 oktober 2020

In de Albert Sercustraat wordt een nieuwe verkaveling van 6 loten aangelegd. De nieuwe weg om 5 loten te kunnen ontsluiten, ligt in het verlengde van de bestaande weg. De nieuwe weg, die aansluit op de bestaande krijgt de straatnaam Albert Sercustraat.

  • geitepark
13 oktober 2020

Huisvestingsmaatschappij De Mandel doet ook in Roeselare inspanningen om haar patrimonium te renoveren en te vernieuwen om moderne en comfortabele huurwoningen aan te bieden.

13 oktober 2020

Op donderdag 15 oktober verhuist de triagepost voor de COVID-testen van de spoedafdeling van AZ Delta naar het vroegere ‘Ardolab’ in de Ardooisesteenweg 276. De verhuis maakt een grotere testcapaciteit mogelijk.

13 oktober 2020

Het Stadsarchief Roeselare belicht ditmaal in de reeks Historia in Situ het verhaal van Schuwe Maandag. Maandag 19 oktober 1914 staat in het collectieve geheugen bekend als Schuwe Maandag. Die dag stierven 39 burgers door zinloos en bruut oorlogsgeweld.

12 oktober 2020

Naar aanleiding van de brand bij de firma Belcroom in Roeselare werd op zondag 11 oktober 2020 de provinciale fase van de noodplanning afgekondigd om na de brand de water- en milieuverontreiniging aan te pakken.

12 oktober 2020

Voor de brand in de firma Belcroom heeft burgemeester Kris Declercq van Stad Roeselare bijstand gevraagd aan de gouverneur Carl Decaluwé om mee de nodige maatregelen voor de waterverontreiniging te treffen.

12 oktober 2020

Dringende rioolherstelling

De Mariastraat zal t.h.v. huisnr. 26 worden afgesloten van woensdag 14 t.e.m. woensdag 21 oktober. Er zal een parkeerverbod zijn in de volledige straat.

Meer info

  • Kaart van de regio Kachtemsestraat in Roeselare met omleiding
11 oktober 2020

Door de brand in de firma Belcroom op zondag 11 oktober 2020 zijn volgende straten (voor een stuk) afgesloten:

11 oktober 2020

Voor de brand in de firma Belcroom heeft burgemeester Kris Declercq van Stad Roeselare bijstand gevraagd aan de gouverneur Carl Decaluwé om mee de nodige maatregelen voor de waterverontreiniging te treffen.

11 oktober 2020

In de vroege ochtend van zondag 11 oktober 2020 is er een brand bij de firma Belcroom in de Kachtemsestraat in Roeselare ontstaan. De brand is onder controle, onder voorbehoud van een eventuele opflakkering.

  • afgesloten wegen werken
9 oktober 2020

Expo Afgesloten wegens werken -  9 oktober tot en met 15 november - Solo-expo Elias Cafmeyer

Elias Cafmeyer (°1990 Roeselare) tekent plannen en bouwt maquettes, sculpturen en installaties.

  • reveil
12 oktober 2020

Reveil Roeselare – Muziek en Dans

In Roeselare wordt Reveil ingevuld in de aula van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat.

Tussen 17 u. en 18 u. wordt er muziek en dans gebracht.

8 oktober 2020

Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunstproject een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan ben jij misschien de geschikte kandidaat om Cultureel Ambassadeur voor Roeselare te worden.

7 oktober 2020

Overal bomen! In bossen, in buurten, langs wegen en beken, in tuinen, bij bedrijven, in parken, in het landschap. Roeselare heeft mooie parken, jonge bossen en groene pleinen, maar het kan nog veel beter. Onze ambitie: 100.000 bomen aanplanten tegen 2025, samen met de Roeselarenaar!

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?