Nieuws

8 december 2020

Stad Roeselare komt tegemoet aan jongeren die geen passende studieomgeving hebben

 • gevel stadhuis
25 november 2021

In het voorjaar werd door Desotec nv een vergunning aangevraagd voor de bouw van een vijfde oven op de site in de Regenbeekstraat 21. Oven 5 zou worden gebruikt om filters te verwerken uit de biogasindustrie en het vrijgekomen zwavel om te zetten in gips voor de gipsindustrie.

 • Bomen planten aan het Krommebeekbos
25 november 2021

Het plantseizoen is nog maar pas begonnen, en toch hebben we als stad al enkele mooie plantacties achter de rug én op de planning.

 • kerst in roeselare
24 november 2021

Door de nieuwe coronamaatregelen heeft Stad Roeselare zijn geplande evenementen aangepast na overleg met de gouverneur en het medisch Covid-team: kleinschaliger en coronaveiligheid voorop.

 • Rode neuzen cheque voor Roeselaarse scholen
23 november 2021

Ieder jaar zet Stad Roeselare in op één centraal gezondheidsthema. Naar aanleiding van de coronacrisis is in 2021 het thema mentaal welzijn op de agenda geplaatst.

 • Beveren: signalisatiepijlen aan kerk
22 november 2021

Op zes locaties in onze stad worden signalisatiepijlen geplaatst: kerk Beveren, Kerk Rumbeke, Godelievekerk, Kerk Oekene, Station & Grote Markt. Elke signalisatiepijl vermeldt het aantal stappen en de fietsafstand in minuten vanaf de startlocatie naar de bestemming.

22 november 2021

Roeselare mag zich sedert december 2020 kind- en jeugdvriendelijke stad noemen. Het label ontving de Stad zaterdag uit handen van Vlaams minister van jeugd, Benjamin Dalle. 

 • brandweer
18 november 2021

In een bedrijf in de Industrieweg in Roeselare heeft een korte, hevige brand gewoed.

De brand was ontstaan in de technische installatie van het bedrijf.

Door de snelle interventie van de hulpdiensten was de brand vlug onder controle.

 • gevel stadhuis
18 november 2021

Omwille van de stijgende coronacijfers, zijn de commissies enkel digitaal.
De raden gaan wel live maar zijn fysiek niet toegankelijk voor pers en publiek. Afhankelijk van de cijfers en de beslissingen van het overlegcomité kan beslist worden om ook de raden digitaal te laten doorgaan.

 • gevel stadhuis
17 november 2021

De firma Intyre diende bij het stadsbestuur een aanvraag in voor de uitbating van een opslagplaats van tweedehandsbanden op de site van HACO in de Oekensestraat 137 te Rumbeke.

 • nieuwe fietsherstelzuil
17 november 2021

Op Schiervelde, bij de ingang van Sportoase werden een publieke fietspomp en -herstelzuil geplaatst. Deze nieuwe fietspomp kadert in het toekomstige regionale Hoppinpunt op de site, dat de mogelijkheid zal bieden om eenvoudig over te stappen tussen vervoersmiddelen.

 • kind met hartje
17 november 2021

Als Pleegzorgstad werd in Roeselare in 2021 het actieplan pleegzorg’ opgemaakt en gelanceerd. Binnen dat actieplan zijn enkele speerpunten opgenomen: jaarlijks organiseert de stad een ontmoetingsmoment voor pleeggezinnen, is er een attentie voorzien en wordt er samengewerkt aan sensibiliserings...

16 november 2021

Op 11 november 2021 werd een geval van hoog pathogene vogelgriep (type H5N1) vastgesteld bij een wilde gans in de provincie Antwerpen. Het was de eerste keer sinds maart 2021 dat er nog een geval bij wilde vogels werd vastgesteld.

16 november 2021

Tjing! Tijdens de maand januari organiseert Stad Roeselare een nieuwjaarsreceptie voor haar bewoners! Of liever, víjf nieuwjaarsrecepties: in Beitem, Beveren, Oekene, Roeselare én Rumbeke en dat op zondagen 9, 16, 23 en 30 januari 2022.

17 november 2021

Nutswerken Diksmuidsesteenweg

Vanaf midden januari 2022 worden er nutswerken uitgevoerd, ter voorbereiding van de rioleringswerken en heraanleg die van start gaan vanaf september 2022.

 • Kerelsplein
9 november 2021

De Stad Roeselare wil op het Kerelsplein een speelomgeving creëren die voldoet aan de wensen en behoeften van kinderen, jongeren, verenigingen en bewoners.

 • kleurplaat sinterklaas
9 november 2021

Er staat heel wat op stapel om Sinterklaas en zijn helpers feestelijk te verwelkomen in Roeselare. Ze komen meerdere keren op bezoek en stad Roeselare zet zijn beste schoentje uit om Sinterklaas en zijn helpers te ontvangen.

9 november 2021

Rioleringswerken Spanjestraat

Vanaf maandag 22 november starten de rioleringswerken. De aannemer werkt in verschillende fases om de hinder te spreiden. Bij de heraanleg van de Spanjestraat staan de veiligheid voor fietsers, meer groen en betere waterafvoer centraal.

4 november 2021

Samen met het aantal hondenbezitters in Roeselare, stijgt ook de vraag naar extra hondenloopweides. De Stad gaat in op de vraag naar extra hondenloopweides en zoekt geschikte locaties verspreid over de verschillende deelgemeentes. Naast de reeds bestaande hondenloopweide in het centrum (t.h.v....

4 november 2021

Uniek kunstenfestival in Krottegem zet nog één keer de deuren open

 • Smart city platform
4 november 2021

Steden en gemeenten staan momenteel voor tal van grote uitdagingen, waaronder klimaatverandering, een vergrijzende bevolking, mobiliteit, globalisering en digitalisering. Data zijn de sleutel om relevante toepassingen voor de maatschappij van de toekomst te voorzien.

 • corona
29 oktober 2021

De stijgende coronacijfers staan terug bovenaan het nieuws.

 • Regi komt naar Rode Neuzen Dag in Roeselare
29 oktober 2021

Samen met heel Vlaanderen zamelt Rode Neuzen Dag geld in voor projecten die jongeren mentaal sterker maken, vooral op scholen. Op vrijdag 26 november 2021 vieren we met zijn alle Rode Neuzen Dag! Naar aanloop van die dag staan er tal van leuke evenementen en activiteiten gepland.

28 oktober 2021

Vanaf 1 november moet je in het hele land het Covid Safe Ticket (CST) kunnen tonen in onder andere cafés, restaurants in fitnesscentra.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?