Nieuws

3 maart 2021

Dringende rioolherstelling

De Drafstraat zal van maandag 8 maart tot en met vrijdag 12 maart, ter hoogte van nummer 27, worden afgesloten. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Meer info

 • beeld dag van de buren
2 maart 2021

Zeker dit jaar wil stad Roeselare het belang van een goeie buur onderstrepen. Op Dag van de buren zal de stad de initiatieven van buurten en straten ondersteunen.

 • Ron Deblaere bij fiets Monseré
3 maart 2021

Jean-Pierre Monseré, de Roeselaarse wereldkampioen wielrennen van 1970, krijgt een standbeeld. Daar zorgen de Vrienden van KOERS voor. Het bronzen, manshoge monument komt aan de voorgevel van het museum KOERS en zal enkele weken voor het WK in Vlaanderen in september 2021 onthuld worden.

 • totem op Stationsplein
3 maart 2021

Op 26 november 2010 ondertekenden Roeselare en Dogbo een overeenkomst om met elkaar samen te werken in het kader van het Noord-Zuidbeleid. Wat begon als een ongekende sprong in het duister is nu uitgegroeid tot een sterke vriendschapsband tussen beide steden.

 • oude stedelijke begraafplaats
3 maart 2021

Op de oude stedelijke begraafplaats werden automatische veiigheidspoorten en extra camera’s geplaatst. Stad Roeselare zet hiermee in op een rustige omgeving voor bezoekers én omwonenden.

 • Daisies by night
2 maart 2021

In Kunst- en erfgoedhuis Ter Posterie opent woensdag 3 maart een nieuwe tentoonstelling. Kunstenares Maaike Leyn werd uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen met tekeningen van kunstenaars die haar inspireren als ook haar eigen werk hierin op te nemen.

 • mooimakers gezinsbubbel
2 maart 2021

Naar jaarlijkse traditie doet de Stad Roeselare samen met de Mooimakers #VANRSL ook deze lente een warme oproep aan iedereen om de handen uit de mouwen te steken en zwerfvuil te gaan ruimen. De zwerfvuilopkuisactie gaat door op zaterdag 20 en zondag 21 maart!

 • banner wandellust
1 maart 2021

Roeselare ondertekende het charter van Gezonde Gemeente. Hiermee engageert de stad zich om een lokaal preventief gezondheidsbeleid uit te bouwen. Gezondheid is een fundamenteel recht voor iedereen.

27 Februari 2021

Lossen goederen met torenkraan

De Daglandstraat wordt op woensdag 24 maart voor een dag afgesloten voor het lossen van goederen met een torenkraan in de tuin van nummer 49. De straat blijft toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. 

26 Februari 2021

Gieten PUR isolatie en chape

De Hooistraat zal op zaterdag 13 maart (vanaf 6 uur) voor enkele uren worden afgesloten. Enkel doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Meer info

26 Februari 2021

Gieten betonplaat

De Sint-Amandsstraat wordt op vrijdag 26 maart, ter hoogte van nr. 70, voor een dag afgesloten (6 - 18 uur). Het doorgaand verkeer volgt de omleiding.

Meer info

 • liefdesboom
27 Februari 2021

Zaterdag 27 maart kwamen 650 mensen hun liefdesbomenpakket ophalen op De Munt. De actie Liefdesbomen van de Stad Roeselare en het burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare is dit jaar een succes! Maar liefst 3250 nieuwe boompjes worden de komende dagen aangeplant in de tuinen #VANRSL!

25 Februari 2021

Wist je dat 20% van de economie draait op overheidsopdrachten?

 • Bergmolenbos
23 Februari 2021

Roeselare ontdekken van op 30 meter hoogte

Het Bergmolenbos krijgt een uitkijktoren! Die zal dienen als toeristische hotspot om wezens en verhalen van het bos, het kasteel van Rumbeke, de dieren en de natuur te ontdekken.

22 Februari 2021

Gieten keldervloer met betonpomp

De Oude Zilverbergstraat zal op dinsdag 23 maart worden afgesloten voor het gieten van een keldervloer met een betonpomp.

Meer info

 • buurtpleintje Blinde Rodenbachstraat - Groene Herderstraat
22 Februari 2021

Het onderzoek naar een vlottere, veilige mobiliteit en circulatie in Rumbeke loopt onverstoord verder. Werk maken van leefbare buurten, waar je je vlot en veilig kan verplaatsen is het uitgangspunt.

 • Lokettenzaal stadhuis
22 Februari 2021

Vanaf maart 2021 tot 2024 sluit het stadhuis van Roeselare tijdelijk de deuren voor de nieuwbouw en de renovatie- en restauratiewerken. Het stadhuispersoneel verhuist tijdens deze periode naar drie locaties pal in het centrum.

 • kat op hek
17 Februari 2021

Zoals elk jaar, begint nu ook in februari opnieuw het kittenseizoen. Wetend dat één kat in 16 maand tijd maar liefst voor 36 kittens kan zorgen, is het duidelijk dat dit geen evidente oefening is.

 • Elsenhof
16 Februari 2021

Nabij dienstencentrum Ten Elsberge, langs de Kardinaal Cardijnlaan wordt op site ’t Elsenhof een groenzone met centraal ontmoetingspunt voor de wijk ontwikkeld.

 • instaroute
9 Februari 2021

Zelfs in coronatijden wil Roeselare dé plek bij uitstek zijn voor zowel haar inwoners als bezoekers en pakt uit met een Instaroute om ‘u’ tegen te zeggen!

 • Krokuskriebels
9 Februari 2021

In de krokusvakantie pakt KOERS uit met activiteiten voor families. In samenwerking met de Gezinsbond zijn er Krokuskriebels met twee initiatieven voor speurneusen. Leden van de Gezinsbond genieten een extra korting.

 • bouwstatistieken
9 Februari 2021

Tussen zaterdag 6 en zondag 14 februari ging normaal gezien de Bouwbeurs door in de Expo Roeselare. Omwille van de coronamaatregelen kunnen beurzen niet doorgaan. Bovendien wordt  Expo Roeselare momenteel volop omgebouwd tot vaccinatiecentrum.

 • Brecht Van Mullem
9 Februari 2021

Brecht Van Mullem werd aangesteld als nieuwe directeur van Stedelijke Basisschool De Vlieger in Rumbeke. Hij behaalde tijdens een uitgebreide externe selectieprocedure de hoogste scores.

 • brandweercommandant, burgemeester en korpschef
9 Februari 2021

Het Veiligheidsmagazine #VANRSL valt deze week in alle Roeselaarse brievenbussen. In dit magazine laten we de inwoners kennis maken met de werking, de inspanningen en het brede aanbod van onze veiligheidsdiensten.

9 Februari 2021

Nieuwe pompinstallatie

Op de kruising van de Platanenstraat met het Collievijverpad bevindt zich nu een klein pompputje dat wordt vervangen door een nieuwe kelder met een uitgebreide pompinstallatie. De werken starten in de week van 15 februari en duren tot eind maart.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?