Werken warmtenet centrum

12 december 2023

Stad Roeselare en Mirom trekken samen de kaart van duurzame energie. Het stadhuis en het Klein Seminarie worden straks aangesloten op het warmtenet. De werken om de warmtebuizen tot in die gebouwen te brengen starten midden maart en duren tot deze zomer. In september voorziet Mirom in de St. Michielsstraat aansluitingen voor de residenties ’t Goed (het voormalige jeugdhuis Diezie) en ’t Keerhof. Tot slot stappen ook de St. Michielskerk en residentie St. Michiel (galerij) mee in het warmtenetverhaal.

Stadsverwarming van eigen bodem

Het warmtenet van Mirom biedt al sinds 1986 een ecologisch alternatief voor de individuele verwarmingsketels. Meer dan 50 grote gebouwen verspreid over de stad, worden door het warmtenet verwarmd: AZ Delta Brugsesteenweg, Sportoase, VMS, CREO, De Spil, RSL Op Post, … Da’s al goed voor 17 kilometer warmwaterleidingen.

Straks komen daar nog twee kleppers bij in het stadscentrum, het stadhuis en het Klein Seminarie. In het stadhuis gaat het niet enkel om verwarming, maar ook om koeling. Zo kan het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen een volledige stookcentrale uitsparen.

Aanleg vanaf 13 maart

Om het warmtenet in het stadhuis, de St. Michielskerk, het Klein Seminarie en residentie ’t Goed in de St. Michielsstraat te krijgen, zijn er verschillende fases nodig:

  1. Aanleg vanuit de Arme Klarenstraat rond de St. Michielskerk richting Zuidstraat: afgewerkt
  2. Aanleg tot in de achterzijde van de St. Michielskerk: afgewerkt
  3. Doorsteek in de Patersstraat, van het stadhuis naar het Klein Seminarie: afgewerkt
  4. Doorsteek in de Zuidstraat tot in het stadhuis: afgewerkt
  5. In de St.-Michielsstraat
    1. Uitvoering vanaf 9 oktober tot eind november
    2. Update 12 december: beide richtingen zijn opnieuw open.

Alle info op www.warmewerken.be

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?