Word jij onze Cultureel Ambassadeur 2021-2023?

17 september 2021

Oproep

  • Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen?
  • Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties?
  • Zet je met jouw kunst- of cultureel werk een unieke stempel of bied je een betekenisvolle meerwaarde aan het algemene kunst- en cultuurlandschap?
     

Ja? Dan ben jij misschien de geschikte kandidaat om Cultureel Ambassadeur voor Roeselare 2021- 2023 te worden!  Als Cultureel Ambassadeur krijg je, naast de felbegeerde titel, ook publiciteit via de stedelijke communicatiekanalen. Een ambassadeurstitel geldt voor 3 jaar. 

Wens je daarnaast een project (bijv. producties, kunstprojecten, ...) op te starten waarmee je het imago van de stad Roeselare uitdraagt? Waarbij je ook kwaliteit en vernieuwing nastreeft over de regiogrenzen heen? Dan maak je ook kans op een ondersteunende subsidie.

Kandidaat stellen

Je kan je tot 15 oktober 2021 online kandidaat stellen. Zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, artiesten, verenigingen, ... kunnen zich kandidaat stellen.

De criteria en voorwaarden om de titel of de projectsubsidie te bekomen, zijn terug te vinden in het reglement voor toekenning titel en subsidie Cultureel Ambassadeur Roeselare.

De Stad kijkt of jouw aanvraag voldoet aan de voorwaarden en legt ze voor advies voor aan de Cultuur- en Erfgoedraad. We nodigen je vervolgens uit om de aanvraag toe te lichten en te motiveren. Uiteindelijk beslist het college van burgemeester en schepenen om de titel toe te kennen of niet.

Zit je met vragen over het indienen van jouw kandidatuur, maak dan gerust een afspraak via vrijetijd [at] roeselare.be.

 

Op deze webpagina vind je meer informatie en een overzicht van de vorige Cultureel Ambassadeurs.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?