Word jij onze Cultureel Ambassadeur 2024-2026?

12 maart 2024

Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties? Zet je met jouw kunst- of cultureel werk een unieke stempel of bied je een betekenisvolle meerwaarde aan het algemene kunst- en cultuurlandschap?

Ja? Dan ben jij misschien de geschikte kandidaat om Cultureel Ambassadeur voor Roeselare 2024-2026 te worden.

Stad Roeselare lanceert een oproep voor de Cultureel Ambassadeur 2024-2026. Zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, artiesten, verenigingen, enz. kunnen zich kandidaat stellen. Als Cultureel Ambassadeur krijg je, naast de felbegeerde titel, ook publiciteit via de stedelijke communicatiekanalen.

Wens je daarnaast een project (bijv. producties, kunstprojecten, enz.) op te starten waarmee je het imago van de stad Roeselare uitdraagt? Waarbij je ook kwaliteit en vernieuwing nastreeft over de regiogrenzen heen? Dan maak je ook kans op een ondersteunende subsidie.

Een ambassadeurstitel geldt voor drie jaar.

Stel je vóór 20 april kandidaat via het aanvraagformulier. De criteria en voorwaarden om de titel of de projectsubsidie te bekomen, zijn terug te vinden in het reglement voor toekenning titel en subsidie Cultureel Ambassadeur Roeselare.

De dienst Publiekswerking kijkt of jouw aanvraag voldoet aan de voorwaarden en legt ze voor advies voor aan de Cultuur- en Erfgoedraad. We nodigen je vervolgens uit om de aanvraag toe te lichten en te motiveren. Uiteindelijk beslist het college van burgemeester en schepenen om de titel of titel én subsidie toe te kennen of niet.

Zit je met vragen over het indienen van jouw kandidatuur, maak dan gerust een afspraak via vrijetijd [at] roeselare.be.

Op deze webpagina vind je meer informatie en een overzicht van de vorige en huidige Cultureel Ambassadeurs.

(foto jesus Vallinas)

  • Danseres Sofie Vervaecke
Toon vergrote weergave in een popup (Danseres Sofie Vervaecke)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?