Nieuws

18 december 2017

Wegens aanhoudende slechte weersomstandigheden werd besloten om de voorbereidende werken voor de herinrichting van de N36-Kwadestraat over het kerstverlof te tillen.

15 december 2017

De postbedeling van de ophaalkalenders is uitgesteld naar de week van 26 december.

Inwoners die benieuwd zijn naar de afvalophalingen van begin januari kunnen al een kijkje nemen op de MIROM website.

14 december 2017

Afgelopen jaar werden 36 kwetsbare nieuwkomers, die een inburgeringscursus volgden in Roeselare, voorbereid op onze arbeidsmarkt. Het combineren van een inburgeringscursus met intensieve jobcoaching was vrij uniek in Europa.

14 december 2017

De voorbije weken werd het kroonstuk van het plein De Munt gerealiseerd. Het plein is een schoolvoorbeeld van een stadvernieuwingsproject waarbij wonen, werken, winkelen en ontmoeten met elkaar in balans zijn.

14 december 2017

Van ‘Iedereen Piano’ naar ‘Iedereen Muziek’! Stad Roeselare zet vanaf 2018 in op huiskamerconcerten met voor elk wat wils. Deze concerten vinden plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor.

13 december 2017

Update 14 december | 11.30 u.

De fietstunnel aan de GLS-site (nabij Trax) staat onder water en werd daarom afgesloten.
 

12 december 2017

Alle stadsdiensten zijn gesloten op Kerstdag.
Op 24 december sluit het Spillebad om 12 u. en de sportaccommodaties om 16 u.
Het zwembad gaat op 26 december een uurtje later open dan normaal, om 8.30 u.

11 december 2017

Di 12 december: geen verdere updates meer

Hou rekening met de strooidiensten: geef ze de ruimte om de weg vrij te maken. Bedankt voor je medewerking!

11 december 2017

Met het project ‘ik speel met de stad’ gaat het Roeselaarse stadsbestuur op zoek naar mogelijkheden om het stadscentrum speelser te maken. Daarvoor slaat het de handen in elkaar met kunstenaars en bewoners. Samen steken ze de publieke ruimte in een nieuw kleedje.

28 november 2017

In een vorig persbericht kon je lezen dat vanaf 4 december voorbereidende werken starten voor de herinrichting van het 3A-knooppunt, het kruispunt van de N36 met de Kwadestraat in Roeselare. Omwille van het aanhoudende slechte weer kunnen deze werken niet beginnen op 4 december....

27 november 2017

Op woensdag 29 november wordt de parking van het de Coninckplein tijdelijk afgesloten voor een archeologisch onderzoek. 

Echter, rond en nabij het de Coninckplein zijn er heel wat andere parkeermogelijkheden. 

23 november 2017

De temperaturen spreken het vooralsnog tegen, maar toch is hij in aantocht: de winter. En daarmee ook de WINTER #VANRSL met ijspiste, kerstmarkt, shopping(zon)dagen, duizenden lichtjes, acties voor goede doelen en gezellig samenzijn.

14 november 2017

Van dinsdag 28 november 2017 tot en met dinsdag 9 januari 2018 wordt de dinsdagmarkt verplaatst. De Grote Markt wordt in die periode ingenomen door de ijspiste en het kerstdorp. Daardoor zullen de marktkramen van de Grote Markt verhuizen naar de Ooststraat en de Noordstraat.

13 november 2017

Deze gedichtenwedstrijd richt zich tot kinderen van het vijfde en het zesde leerjaar.
Vanuit alle inzendingen zal op 25 januari (gedichtendag) een kind-stadsdichter geselecteerd worden die in de kijker wordt gezet.

7 november 2017

Het Welzijnshuis #VANRSL roept Roeselarenaars op om de komende weken led-lampen te kopen via de actie Led’s save the planet en zo mensen in armoede te steunen bij hun inspanningen om hun energiefactuur te laten dalen.

Aanleiding