Nieuws

18 oktober 2017

Zaterdag 28 oktober kan je in het stadscentrum heksen, spoken en zombies tegen het lijf lopen. Het kernwinkelgebied griezelt er op los tijdens het Halloweenevent.

17 oktober 2017

In de Sint-Michielskerk van Roeselare wordt de herfst ingezet met een verrassend orgelconcert. Zaterdag 28 oktober brengen Thuy Ca Le en huisorganist Eric Hallein een duo orgelconcert van jachtmuziek.

17 oktober 2017

Disk Golf is de frisbeevariant van golf. Je speelt echter niet met een club en balletjes, maar je gooit met een frisbee van een werpplaats naar een Disk Golf mand Als de frisbee in de vlucht tegen de loshangende kettingen botst, valt die in de mand.

16 oktober 2017

Roeselare is de eerste West-Vlaamse stad waar burgers met smartphone of tablet persoonlijke stadsadministratie kunnen regelen.

11 oktober 2017

Momenteel gaat een e-mail rond met als titel 'Kennisgeving van verkeersovertreding'. Deze wordt zogezegd verstuurd vanuit overtredingen [at] stadsbestuurroeselare.be, maar zo'n e-mailadres hebben wij niet bij de stad.

10 oktober 2017

Donderdag 26 oktober staat TRAX open voor de inspiratiesessie van het Forum voor Amateurkunsten. Onder de noemer KUNST BUITEN! brengt de organisatie, ondersteund door flink wat partners, straffe, lokale beleids- en praktijkvoorbeelden.

5 oktober 2017

Begin volgende week starten werken binnen het Actieplan Water in het sportpark van Rumbeke in de Wervikhovestraat. Daardoor zal de Finse piste tijdelijk buiten dienst zijn. De werken duren twee tot drie weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

4 oktober 2017

Het herfstseizoen is ideaal om tussen je activiteiten door te verpozen met een warme kop koffie. Maar liefst 15 koffiebars verspreid in België bieden vanaf maandag 2 oktober op vertoon van je Blue-bikekaart een gratis kop koffie aan. In Roeselare neemt Bar Julien deel aan deze actie. 

4 oktober 2017

Op 1 november wordt tussen 17 u. en 18 u. een intieme set gebracht door Brihang op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat.

Dit alles in kader van Reveil.

3 oktober 2017

Officieel is de herfst al in het land, en al valt er nog weinig van te merken, de bomen staan op het punt om hun blaadjes los te laten. We bereiden ons alvast op de bladerval voor door begin oktober de bladkorven uit te zetten. 

2 oktober 2017

Elk Telt wil innovatieve projecten subsidiëren binnen de Stad Roeselare om zo de kansen voor alle inwoners te verhogen en er voor te zorgen dat ieder individu binnen onze stad meetelt.

26 september 2017

In het stadscentrum een pakje ophalen of afgeven? Of er een snelle boodschap doen? Voortaan kan je op 108 parkeerplekken in de stad 30 minuten lang gratis parkeren.

25 september 2017

Stad Roeselare ontving extra middelen van de Vlaamse Regering om de integratie van erkende vluchtelingen te ondersteunen.
De keuze voor de besteding van deze middelen viel op vier acties:

19 september 2017

Horeca Awards ‘17

De vzw Horeca Awards Roeselare heeft de voorbereidingen van de 2de editie van hét event van de Roeselaarse horeca afgerond. 

  • Expo 'Das de Puppe'
8 september 2017

De vzw Draad - poppentheater, Cultureel Ambassadeur voor Roeselare, wil een dynamisch onderzoeks-, experimenteer- en tentoonstellingsproject rond figurentheater creëren. Samen met Geheugencollectief Antwerpen belichten ze het belang van West-Vlaamse figurentheatergezelschappen.

7 september 2017

Op 17 september kunnen honden en hun begeleider meestappen met een geleide wandeling. Roeselare opent hiermee officieel de bewegwijzerde korte hondenwandeling.

Roeselare is twee bewegwijzerde hondenwandelingen rijk.