Nieuws

  • marktdag
2 december 2016

Tijdens de eindejaarsperiode wordt de Grote Markt ingenomen door de ijspiste en het kerstdorp.

Daarom verhuizen de marktkramen van de Grote Markt op 6, 13, 20 en 27 december 2016 en 3 en 10 januari 2017 naar de Ooststraat en Noordstraat.

29 november 2016

 

Volgende week komt Jo Vally zijn nieuwe album Op de golven van mijn hart! voorstellen aan zijn Roeselaarse fans. Hij komt hiervoor langs tijdens de wekelijkse dinsdagmarkt op 6 december.

23 november 2016

Op maandag 21 november werd het mobiliteitsplan voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad. De vaststelling is een eerste stap in de goedkeuringsprocedure. In een volgende fase verschijnt het mobiliteitsplan nog voor de regionale mobiliteitscommissie en de Vlaamse kwaliteitsadviseur.

24 november 2016

Vanaf vrijdag 25 november krijgen de glasbollen aan het Spillebad een nieuwe 'thuis'. De glasbollen, die nu nog aan de voorkant van het zwembad staan, verhuizen dan naar parking De Spil, een paar meter verderop. 

MINDER HINDER

22 november 2016

De Seniorenadviesraad en Stad Roeselare organiseren opnieuw het jaarlijkse kerstconcert voor senioren. Het Koninklijk Sint-Jozefskoor brengt gekende kerstliederen onder leiding van Michiel Goderis. Het concert vindt op vrijdag 16 december om 14 u. plaats in de Heilig-Hartkerk, H.

18 november 2016

Door de aanhoudende regenval van de voorbije uren heeft de stad vanmiddag een aantal preventieve maatregelen genomen. Zo werden er nu al zandzakken voorzien op verschillende strategische locaties in de meest kwetsbare wijken.

18 november 2016

Roeselare heeft meer dan 10500 geregistreerde honden. Dus mag je ervan uitgaan dat er veel met honden gewandeld wordt in Roeselare. We willen dit zeker aanmoedigen, want wandelen is gezond, zowel voor de hond als voor het baasje.

17 november 2016

In het internaat van het MSKA in de Groenestraat vindt vanavond een evacuatieoefening plaats. Het gaat dus niet om een echt noodgeval maar is een OEFENING.

 

 

15 november 2016

Heb jij een liefde voor woorden, een schrijftalent of gewoon een creatieve pen? Dan word jij misschien wel voor één jaar de enige echte (jeugd)stadsdichter van Roeselare!

Wat moet je doen?

12 november 2016

Op woensdag 9 november stelde het stadsbestuur al het ontwerp voor het vernieuwde de Coninckplein voor. Vier dagen later werden ook de plannen voor de heraanleg van de Botermarkt en het Marie-Louise De Meesterplein gepresenteerd.

10 november 2016

Volgend voorjaar wordt het de Coninckplein aan de Sint-Amandskerk heraangelegd met een grasplein en extra bomen. Om de ontwerpen toe te lichten aan de bewoners en handelaars in de buurt, richtte het stadsbestuur een informele informatiekiosk in.

9 november 2016

De stad zet volop in op dienstverlening. Daarom werden er twee nieuwe functies aan de website toegevoegd: een online voorleesfunctie en een live overzicht van de wachttijden in het stadhuis.