Park Van de Walle: Ontdek de toekomst

Wat? 

Park Van De Walle zal het komende jaar stevig onder handen genomen worden. Omdat de stad wilde weten waarvoor het park gebruikt wordt, waren er gesprekken met de buurtbewoners, de bewoners van WZV Westerlinde, de Kom-af, de jeugd en de natuurverenigingen. Ook was er op 21 april een infomoment in het park zelf waar de verschillende ideeën en meningen werden besproken met de ontwerper en het stadsbestuur.

In het ontwerp werd zoveel mogelijk met de verschillende wensen rekening gehouden:

  • Ontmoeten staat centraal. De huidige ontmoetingsplekken aan de kapel en aan de vijver blijven behouden. Op het grasveld zullen kinderen kunnen spelen.
  • Het park wordt rolstoelvriendelijk en er komen zitplekken met comfortabele zitbanken.
  • Zoveel mogelijk bomen blijven behouden. Er moeten wel enkele bomen gekapt worden omdat ze ziek zijn of omdat ze voor een onveilige situatie zorgen. Hierdoor wordt er meer openheid gecreeërd en zal het veiligheidgevoel vergroten.
  • Het natuurlijk aspect blijft eveneens behouden: er komt meer natuurlijke beplanting en minder verharding. De thuis van de vele vogels en de eekhoorns wordt aangenaam gemaakt. De vijver krijgt een natuurlijke oever om waterleven een kans te geven.

 

park vandewalle