Winterterras 2020-2021

Wat? 

Horecaondernemers kunnen online een aanvraag doen voor een uitbreiding van hun terrasvergunning voor een winterterras en/of een tijdelijke overkapping van hun winterterras. Het Horecamanagement neemt, met steun van Stad Roeselare, gelijktijdig het initiatief om een groepsaankoop te organiseren in samenwerking met het Roeselaars bedrijf VISIX. Horecaondernemers zullen zo voordelig tenten kunnen aankopen.

Uitbreiding terrasvergunning

Het college van burgemeester en schepenen besliste op 28 september dat horeca-ondernemers individueel een aanvraag kunnen doen om hun terrasvergunning in tijd uit te breiden tot en met 14 februari 2021. Vanaf 15 februari 2021 start immers het normale terrasseizoen terug op.

Tijdelijke overkapping

Tegelijk zal men ook een aanvraag kunnen doen om de terrassen tijdelijk te overkappen.

  • Daarvoor werd een toetsingskader opgesteld dat een aantal voorwaarden beschrijft met aandacht voor veiligheid, esthetiek en haalbaarheid.
     

Het Horecamanagement neemt, met steun van Stad Roeselare, gelijktijdig het initiatief om een groepsaankoop te organiseren in samenwerking met het Roeselaars bedrijf VISIX. Horecaondernemers zullen zo voordelig tenten kunnen aankopen.

Hoe? 

Horeca-ondernemers kunnen een online aanvraag doen, voor zowel de uitbreiding van de terrasvergunning als de tijdelijke overkapping.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?