Roeselare in cijfers

Wat? 

Ben je op zoek naar cijfers over de stad Roeselare of één van zijn wijken? Wil je de resultaten van de Stadsmonitor raadplegen?

Hoe? 

Via het Dashboard kan je in een beknopt overzicht de kerncijfers bekijken, gegroepeerd per thema en voor een deelgemeente of wijk naar keuze. Je kan deze cijfers vergelijken met Roeselare of met een andere wijk. Sommige thema's hebben enkel cijfers op niveau van Roeselare en tonen dus geen wijkcijfers.

De stad stelt een uitgebreidere set gegevens ter beschikking via de Database. Je kan zelf de gegevens kiezen, de gebieden, de periodes en de presentatievorm (tabel, grafiek of kaart). Na een paar muisklikken krijg je de zelf gecreëerde grafiek, kaart of tabel. 

Je kan zelf statistieken en kaarten genereren over de stad Roeselare, haar deelgemeenten, wijken en statistische sectoren.

Roeselare in cijfers is een samenwerking tussen de Stad Roeselare, Team Stedenbeleid van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur, de interprovenciale werking Data & Analyse (via provincies.incijfers.be en de andere Vlaamse Centrumsteden.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?