Stedenband Dogbo

Wat? 

Sinds 2010 heeft Roeselare een stedenband met Dogbo. Dogbo is een stad in het West-Afrikaanse land Benin. De essentie van de stedenband is dat beide besturen kennis en ervaring uitwisselen. Dogbo en Roeselare werken samen rond gemeenschappelijk gekozen thema’s zoals geboorteregistratie, de markt, cultuur, … Roeselare wil haar inwoners zoveel als mogelijk betrekken bij de stedenband.  
Een greep uit enkele projecten...

Scholenbanden

Sinds eind 2019 hebben 3 lagere scholen een scholenband met 3 lagere scholen uit Dogbo. De Roeselaarse scholen zijn De Plataan - De Spanjeschool/Tassche en De Octopus. Het opzet van een scholenband is dat de scholen vooral kennis en ervaringen uitwisselen en werken rond pedagogische vaardigheden. 

Afvalproject

Join for Water diende samen met Stad Roeselare een aanvraag in bij de Provincie West-Vlaanderen voor de opmaak van een afvalbeleidsplan voor de gemeente Dogbo. Afval is een grote uitdaging in de Stad. Op de centrale markt zullen ook een aantal pilootacties worden uitgevoerd met de bedoeling om van de markt een meer propere en hygiënische plek te maken. De subsidie loopt voor de periode september 2018 tot en met september 2021.

Geboorteregistratie

Roeselare en Dogbo wonnen in 2018 de eerst prijs PLATFORMAward voor hun samenwerking rond de aangifte van geboortes. De jury loof de multidisciplinaire benadering waarbij werd ingezet op vorming, sensibilisatie en digitalisering. Dankzij de samenwerking is Dogbo nu een voorbeeld op vlak van geboorteregistratie. Vandaag wordt 100 % van de geboortes in Dogbo geregistreerd.

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?