Veilige schoolomgeving De Verrekijker

Wat? 

Stad Roeselare investeert jaarlijks fors in de herkenbaarheid en veiligheid van haar schoolomgevingen. Ook aan De Verrekijker kan het veiliger.

Samen met de school heeft de Stad een aantal maatregelen uitgewerkt. Naast de algemene aanpassingen voor veilige schoolomgevingen, worden ook deze specifieke werken uitgevoerd.

Veilig kruispunt

Het kruispunt van de Rumbeeksesteenweg met de Kloosterstraat en Sint-Blasiusstraat wordt heringericht. Deze aanpassing houdt rekening met de geplande circulatiewijzigingen door het nieuwe Mobiliteitsplan Rumbeke. Delen van de Rumbeeksesteenweg (tussen Sint-Blasiusstraat en Koningsstraat) en de Sint-Blasiusstraat (tussen Rumbeeksesteenweg en Koningsstraat) wijzigen van rijrichting.

We zorgen daar vooral voor meer veiligheid en comfort voor de voetganger:

 • De rijbaan inclusief kruispunten wordt smaller heraangelegd, zodat de snelheid van wagens wordt afgeremd.
 • De voetpaden kunnen daardoor worden verbreed om meer ruimte en comfort te bieden voor voetgangers.
 • Het zebrapad in de Rumbeeksesteenweg wordt extra breed (6 meter) aangebracht en krijgt een groene kleur.
 • Er komen ook duidelijkere oversteekplaatsen om de Kloosterstraat en Sint-Blasiusstraat te dwarsen.

Parkeren

 • Aan weerszijden van de oversteekplaats in de Rumbeeksesteenweg voorzien we plantvakken. Zo vermijden we dat er foutief of hinderlijk wordt geparkeerd nabij de oversteekplaats.
 • 2 parkeerplaatsen aan de kant van het nieuwe schoolgebouw worden tijdens schooldagen tussen 10 u. en 14 u. voorbehouden voor laden en lossen. Verder is er geen impact op het aantal openbare parkeerplaatsen.
 • Er worden voor ouders/bezoekers nieuwe fietsstalplaatsen voorzien, zowel langs de zijde Kloosterstraat als in de Rumbeeksesteenweg.

Zoen- en vroemzone

De bestaande organisatie van de zoen- en vroemzone in de Kloosterstraat werkt goed en blijft zo behouden. Voor ouders die hun kinderen met de wagen afzetten, is dat de ideale manier om vlot en veilig hun kind af te zetten.

Zo gebruik je een zoen- en vroemzone correct:

 • Je rijdt in de zone en blijft aan het stuur zitten.
 • De kinderen stappen veilig uit aan de kant van het voetpad.
 • Je rijdt terug uit de zone.
   

Wil je graag uitstappen om je kinderen uit te zwaaien of voor een langere tijd staan wachten? Ga dan op zoek naar een vrije, reglementaire parkeerplaats in de buurt. De handhaving inzake parkeren zal, indien nodig, worden aangescherpt na de realisatie van alle maatregelen.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?