Kunst in de stad

Wat? 

Kunst in de Stad is een tweejaarlijkse beeldenroute in het stadscentrum. Met deze expo krijgen kunstenaars de kans om in een participatief traject hun werk te tonen.

De eerste editie in zomer 2018 werd toevertrouwd aan de K-trolle vzw en kon rekenen op een brede belangstelling van 75 kunstenaars van over heel Vlaanderen op 100 locaties.

De tweede editie in zomer 2020 focuste op regionale talentvolle kunstenaars en werd door Stad Roeselare voor uitvoering toevertrouwd aan vzw Rauwkost, met de steun van CC De Spil. Er namen 19 individuele kunstenaars en 1 kunstenaarscollectief deel aan deze beelden- en kunstroute, waarbij 23 werken geplaatst werden.

Met Nick Ervinck in het stadspark werd de derde editie gerealiseerd. Nick Ervinck, Cultureel Ambassadeur #VANRSL, kleurde met de expo GNI-RI July2022 het stadspark van Roeselare in zijn kenmerkend geel. Hij presenteerde een 4-tal monumentale werken in het Noordhof en het stadspark van begin juli tot eind 2022.

De vierde editie in zomer 2024 kreeg als titel The Smiling Response. Het thema verbeelding en humor staat centraal. De expo, i.s.m. De Spil, brengt tal van kunstinstallaties en kunstige ingrepen met een knipoog, zowel van nationale als internationale kunstenaars. Daarnaast vind je op verschillende plaatsen in de stad foto’s op XL-formaat van Circus Ronaldo door fotograaf Benny De Grove. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?