Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL

Wat? 

Villa Roslar gaat deze zomer de boer op!

 

Villa Roslar is intussen een gevestigde waarde in Roeselare. Het doel van dit project is enerzijds muzikanten een plaats bieden waar ze hun talent kunnen tonen en anderzijds bewoners aanzetten om hun woning open te stellen als podiumplek voor muziekbeleving. De huiskamerconcerten vinden plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor. Dit is Villa Roslar!

Affiche Villa Roslar

Tot nu toe vonden er vier edities van de huiskamerconcerten plaats: in februari en april 2018 en in het voorjaar (maart) en najaar (november-december) van 2019. Elk weekend kwam een waaier aan muziekgenres aan bod: akoestisch, ambient, americana, blues, country, eighties, elektronisch, folk, Frans chanson, funk, gyspy jazz manouche, jazz, klassiek, kleinkunst, melancholisch, musical, newjazz, operette, pop, post-klassiek, rap, rock (and roll), rockabilly, roots, singer-songwriter, soul, oude muziek, wereldmuziek, … De teller staat op 122 huiskamerconcerten in het totaal, goed voor 3384 toeschouwers. 

Campagnebeeld Villa Roslar Bubbelconcerten 2020

In 2020 waren huiskamerconcerten omwille van de COVID-19-pandemie geen optie. In de plaats organiseerde Stad Roeselare op zomerse woensdagavonden in juli en augustus bubbelconcerten in Roeselaarse tuinen. Omgeven door groen én per bubbel op veilige afstand van elkaar kon er ook toen genoten worden van muziek.

Op welk moment Villa Roslar – Huiskamerconcerten #VANRSL in 2021 zal plaatsvinden, lees je hier en op de Facebook van Stad Roeselare.

Voorwaarden: 

Als gastheer/vrouw: de intieme ruimte die je aanbiedt, ligt in Roeselare en biedt plaats aan minstens 20 personen. De helft van je publiek mag gevormd worden door vrienden, familie, buren,… De andere helft bestaat sowieso uit geïnteresseerden die zich hiervoor inschrijven bij Stad Roeselare. De lijst met de namen van die gasten krijg je vóór je concert aangeleverd.

Als muzikant: ofwel ben je bevriend met een Roeselaarse ‘huiskamereigenaar’ die jou met veel plezier een podium wil bieden. Ofwel heb jij als soloartiest / heeft minstens één lid van je groep een link met Roeselare (je woont hier, bent ervan afkomstig of werkt er). Je bent bereid om tegen een kleine vergoeding op te treden en beschikt bij voorkeur over een kunstenaarskaart, zodat je beroep kan doen op de kleine vergoedingsregeling voor kunstenaars.

Wil je als nieuwe muzikant (= je nam niet eerder deel) op de hoogte gebracht worden van een volgende editie van Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL? Registreer je dan hier.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?