Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL

Wat? 

In het voorjaar van 2018 zette Stad Roeselare in op huiskamerconcerten met voor elk wat wils. Deze concerten vonden plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor. Het doel van dit project is enerzijds muzikanten een plaats bieden waar ze hun talent kunnen tonen en anderzijds bewoners aanzetten om hun woning open te stellen als podiumplek voor muziekbeleving.

Villa Roslar

Halfweg december 2017 lanceerden we de dubbele oproep – muzikanten en huiskamereigenaars gezocht – en de respons was overweldigend. We konden dan ook maar liefst twéé weekends vol huiskamerconcerten programmeren!

De eerste editie, van vrijdag 9 t.e.m. zondag 11 februari 2018, was alvast een schot in de roos. Er vonden maar liefst negentien huiskamerconcerten plaats op achttien locaties, met een waaier aan muziekgenres: van singer-songwriter over blues tot Ierse folk en van newjazz/funk over Frans chanson tot kleinkunst. Meer dan vijfhonderd toeschouwers waren te gast bij hartelijke Roeselarenaars. Geniet maar even mee!

Het tweede weekend vol huiskamerconcerten ging door van vrijdag 27 t.e.m. zondag 29 april 2018 en was gekoppeld aan Lokale Helden, een initiatief van Poppunt. De goesting om deel te nemen was intussen gegroeid: op het programma stonden toen maar liefst 33 concerten en een duizendtal toeschouwers woonde één of meerdere bij. Opnieuw kwam een breed scala aan muziekgenres aan bod: van jazz over klassiek tot pop en van folk over elektronisch tot rock (and roll)!

Mocht Villa Roslar – Huiskamerconcerten #VANRSL in 2019 een vervolg kennen, dan lees je dat hier en op de Facebook van Stad Roeselare.