Villa Roslar - Huiskamerconcerten #VANRSL

Wat? 

Na het succes van de Roeselaarse huiskamerconcerten in het voorjaar van 2018 kan een vervolg niet uitblijven. Gespreid over twee weekends vonden toen in totaal 52 concerten plaats. Zo’n 1500 toeschouwers genoten van een concert blues, jazz, funk, singer-songwriter, Frans chanson, folk, kleinkunst, klassiek, pop, elektronisch of rock (and roll). Een terugblik!

Affiche Villa Roslar

Ook in 2019 vinden deze concerten plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor. Het doel van dit project is enerzijds muzikanten een plaats bieden waar ze hun talent kunnen tonen en anderzijds bewoners aanzetten om hun woning open te stellen als podiumplek voor muziekbeleving.

In 2019 prikten we volgende twee weekends voor Villa Roslar: vrijdag 22 t.e.m. zondag 24 maart en vrijdag 29 november t.e.m. zondag 1 december.

De voorjaarseditie hebben we dus al achter de rug. Er stonden toen maar liefst 29 huiskamerconcerten op het programma, bijgewoond door ruim 800 enthousiaste toeschouwers. Opnieuw kwam een breed scala aan muziekgenres aan bod: van jazz over klassiek tot roots en van pop over Frans chanson tot rock(abilly)!

Zin om zelf deel te nemen? Inschrijven als muzikant of gastheer/vrouw voor het weekend in het najaar kan van maandag 2 september t.e.m. maandag 30 september 2019.

Alle voorwaarden, de praktische info en de inschrijvingsformulieren vind je in september hier terug. Hou ook de facebook van Stad Roeselare in de gaten.

Voorwaarden: 

Als gastheer/vrouw: de intieme ruimte die je aanbiedt, ligt in Roeselare en biedt plaats aan minstens 20 personen. De helft van je publiek mag gevormd worden door vrienden, familie, buren,… De andere helft bestaat uit geïnteresseerden die zich hiervoor inschrijven bij Stad Roeselare. De lijst met de namen van die gasten krijg je vóór je concert aangeleverd.

Van praktische beslommeringen als SABAM of een voldoende hoeveelheid stoelen hoef je je niets aan te trekken, dit regelt Stad Roeselare voor jou. Jij kiest zelf of je je publiek gratis toegang geeft of een kleine of vrije bijdrage vraagt. Stad Roeselare betaalt de muzikant of muziekgroep die bij jou optreedt, tot een maximumbedrag van € 200.

Als muzikant: ofwel ben je bevriend met een Roeselaarse ‘huiskamereigenaar’ die jou met veel plezier een podium wil bieden. Ofwel heb jij als soloartiest / heeft minstens één lid van je groep een link met Roeselare (je woont hier, bent ervan afkomstig of werkt er). Je bent bereid om tegen een kleine vergoeding op te treden en beschikt bij voorkeur over een kunstenaarskaart, zodat je beroep kan doen op de kleine vergoedingsregeling voor kunstenaars.