Wandellust #VANRSL

Wat? 

Wandellust #VANRSL is een kalender met activiteiten en bestaande wandelroutes die je het hele jaar door laat genieten in onze mooie stad. Want, wandelen is ideaal voor al wie gezonder door het leven wil gaan!

Ga op pad en ontdek de vele voordelen van wandelen. Laat je benen de vrije loop, wees verwonderd door wat onze stad allemaal te bieden heeft en verzorg zo je lichaam én geest.

Begint de wandellust al te kriebelen?

Roeselare ondertekende het charter van Gezonde Gemeente. We willen met ons gezondheidsbeleid ‘Gezond #VANRSL’ focussen op de gezondheid van iedere inwoner door de komende jaren in te zetten op verschillende gezondheidsthema’s. Jaarlijks lichten we één gezondheidsthema uit en dit jaar is dit Wandellust #VANRSL.

Hieronder vind je het programma terug voor de periode februari - mei 2021, onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Kwispelstappers | Dierenasiel Oude Stadenstraat

Kom iedere tweede donderdag van de maand wandelen met honden uit het dierenasiel. Een manier om meer te bewegen, anderen te ontmoeten en voor dieren te zorgen. Kwispelstap je mee? 

  • De eerstvolgende wandelingen zijn momenteel volzet.

Verhalen voor onderweg

Was je als kind geboeid door sprookjes en wil je samen met je kinderen wegdromen in een ‘fantastische’ wereld? Dan is de wandeling 'Verhalen voor onderweg' iets voor jou. Aan de hand van QR-codes op het parcours ontdek je verschillende sprookjes verteld door mensen die een traject volgen om Nederlands te leren. Met het plan en een smartphone heb je alles wat nodig is om op 6 locaties in de stad een leuk verhaal te ontdekken.

Deze wandeling start aan de Wereldwinkel, Noordstraat 156. De tocht is ongeveer 2,5 km.

Bedankt aan CREO, Emile Degryse voor de bijhorend tekeningen (HACKpand) en de Wereldwinkel voor dit mooie resultaat.

Verborgen Parels #VANRSL

Iedereen heeft ‘r wel eentje in z’n buurt: zo’n groen plekje waar je graag eens passeert en waar de tijd even lijkt stil te staan. We hebben het niet over de klassiekers als het Sterrebos of het Geitepark. We hebben het wel over unieke, verborgen, groene plekjes of stiltezones die voor jou belangrijk zijn. Dat kan een prachtige boom zijn in een wild stukje bos, een bankje met een panoramisch uitzicht of een stukje beekvallei met kleurrijke bloemen! Onze stad heeft er heel wat, verborgen parels! Ontdek alvast een mooie selectie op de digitale schatkaart en stippel jouw wandeling uit.

Heb je zelf ook een verborgen parel, laat het dan weten via www.klimaatswitch.be

10.000 stappen #VANRSL

Hoeveel stappen moet je zetten voor een gunstig effect op je gezondheid? 10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 8.000 voor 65-plussers. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer: elke stap telt!

Ook dit jaar word je in de mei-maand uitgedaagd om 10.000 stappen per dag te zetten. De Stad organiseert een 10.000 stappen buurtenclash! Jouw buurt kan strijden tegen andere buurten, wijkcomités of een groepje buren uit Roeselare. De groep deelnemers die tijdens de maand mei de meeste stappen zet, wint een leuke prijs voor de volledige buurt! Uiteraard houden we rekening met het aantal deelnemers per groep.

Prijs? 

Alle activiteiten van Wandellust #VANRSL zijn gratis. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?