Wandellust #VANRSL

Wat? 

Wandellust #VANRSL is een kalender vol activiteiten en bestaande wandelroutes die je het hele jaar door laat genieten in onze mooie stad. Want, wandelen is ideaal voor al wie gezonder door het leven wil gaan!

Ga op pad en ontdek de vele voordelen van wandelen. Laat je benen de vrije loop, wees verwonderd door wat onze stad allemaal te bieden heeft en verzorg zo je lichaam én geest.

Begint de wandellust al te kriebelen?

Roeselare ondertekende het charter van Gezonde Gemeente. We willen met ons gezondheidsbeleid ‘Gezond #VANRSL’ focussen op de gezondheid van iedere inwoner door de komende jaren in te zetten op verschillende gezondheidsthema’s. Jaarlijks lichten we één gezondheidsthema uit en dit jaar is dit Wandellust #VANRSL.

OKTOBER 2020

Bankjeswandeling | 1 - 10 oktober | Start in ARhus 

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober 2020, nodigen we je uit om deel te nemen aan enkele activiteiten en mee te helpen het taboe rond mentaal welzijn te doorbreken! 

Verschillende bankjes in het centrum van Roeselare werden door organisaties geclaimd en gepimpt. Laat je verrassen door de diverse bankjes en sta stil bij je eigen veerkracht. Verder plaatsen ARhus en Zorgpunt N vijf werftoiletten op gekende plaatsen in Stad Roeselare met de oproep: ‘Spoel hier je shit door’. Want je slecht voelen is kak. En erover praten met vrienden, familie of iemand anders helpt. 

Haal de flyer van de wandelroute en een opsomming van de verschillende activiteiten op bij ARhus en wandel in je bubbel langs de verschillende bankjes en ‘Spoel je shit door’-werftoiletten. Op verschillende plaatsen kan je QR-codes scannen en luisteren naar verhalen die je even laten stilstaan en doen nadenken.

Kwispelstappers | 8 oktober | 14 u. - 15.30 u. | Dierenasiel Oude Stadenstraat

Kom iedere tweede donderdag van de maand wandelen met honden uit het dierenasiel. Een manier om meer te bewegen, anderen te ontmoeten en voor dieren te zorgen. Kwispelstap je mee? 

Zeker zijn van een plekje? Stuur dan een berichtje naar of bel met Davy van Buurtsport: 0496 81 33 02. 

Wandeling van de maand: Van grauw naar groen | 18 oktober | 14.30 u. - 16.30 u. | Zij-ingang Oude Stedelijke Begraafplaats Groenestraat, 2de poort 

Op wandel rond de Grote Bassin krijg je een mooi overzicht van heel wat gebeurtenissen tussen 1858 en 2008. Van de eerste Roeselaarse industrie tot de realisatie van het huidige stadspark, van het eerste zwembad 'alleen voor mannen' tot parkconcerten voor iedereen, van eenvoudige mandelhuisjes tot residentiële penthouses. En dat terwijl je geniet van de mooie natuur. 

Je dient vooraf in te schrijven.

 

NOVEMBER 2020

Verhalen voor onderweg | 13 november | 14.30u. tot 17u. of 18.30u. tot 21u. | Start aan Grote Markt

Kom tijdens deze hersfstwandeling luisteren naar echte verhalen #VANRSL en laat je ontdooien door warme soep of lekkere thee met koekjes. Gezelligheid troef tijdens de week van de smaak! 

Je dient vooraf in te schrijven

Hoe? 

Is het voor jou niet mogelijk om de verplaatsing naar KOERS of ARhus te maken? Neem dan contact op met dienst Samenleven en we sturen een kalender op via de post.

Prijs? 

Alle activiteiten van Wandellust #VANRSL zijn gratis. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?