Afvalzakken

Wat? 

Huisvuil wordt selectief opgehaald. Er zijn verschillende soorten afvalzakken te koop.

Voor particulieren 

  • Grote afvalzak 60L
  • Kleine afvalzak 30L
  • PMD-zakken

 

Voor scholen en jeugdbewegingen: PMD-zakken

Hoe? 
Prijs? 

De prijslijst kan je raadplegen op de website van MIROM.

Afvalzakken

Regelgeving: 

Gele KMO-zakken verdwijnen stilaan. Door een wijziging in de wetgeving mag je voortaan als KMO, school of vereniging voor beperkte hoeveelheden restafval ook gebruik maken van de witte particuliere restafvalzakken. Het gebruik van de gele KMO-zakken valt dus weg. De gele KMO-zakken worden nog verder verkocht bij de dienst Burgerzaken tot eind april 2017.

Vanaf 1 mei 2017 stopt de dienst Burgerzaken als verkooppunt van alle vuilniszakken, dus ook van de blauwe PMD-zakken voor de scholen.

MIROM garandeert de ophaling van de KMO-zakken tot de voorraad is opgebruikt. Dus de gele KMO-zakken mogen blijvend buiten geplaatst worden en worden dus nog opgehaald tot jouw voorraad is opgebruikt.

Zowel de witte huisvuilzakken als de PMD-zakken kun je aankopen bij diverse handelaars in de stad.

Bijkomend is dat de aankoop van de witte huisvuilzakken en de PMD-zakken vanaf 1 mei 2017 ook kan gebeuren op beide recyclageparken van Roeselare, en dit zowel voor de particulieren, KMO’s als scholen.

Scholen en verenigingen die gebruik maken van de grote PMD-zakken, kunnen vanaf 1 mei 2017 ook terecht op beide recyclageparken van Roeselare.

Opgepast je hebt als vereniging, school of KMO enkel toegang tot het recyclagepark via een badge. Je moet ook steeds in het bezit zijn van jouw identiteitskaart.

Meer info voor het aanvragen van een badge vind je op www.mirom.be/recyclagepark/roeselare.

Een overzicht van alle verkooppunten vind je op www.mirom.be/verkoopafvalzak of hier in bijlage.