Hondenwandelingen

Wat? 

Roeselare is een 'hondvriendelijke' stad en wil dit graag aan iedereen tonen.
Uit officiële cijfers blijkt dat Roeselare meer dan 10484 geregistreerde honden heeft. Het is noodzakelijk dat voldoende aandacht besteed wordt dat die honden en de hondenbezitters ook hun dagelijkse uitstap kunnen maken dicht bij huis.

 • Wandeling 1: 'met de hond de stad in' 6,65 km
  Mensen die in het stadcentrum wonen en die weinig bewegingsruimte hebben doordat ze bijvoorbeeld op een appartement wonen of enkel beschikken over een koer, willen we er toe aanzetten om een dagelijkse wandeling met hun huisdier te maken. De hond zorgt er immers vaak voor dat het baasje naar buiten komt en gaat bewegen. De start werd genomen met de inrichting van de hondenloopweide, waar vooral de honden zich kunnen uitleven. Nu nog de baasjes in beweging krijgen. De hondenstadwandeling is hier een aanzet toe. Op de wandeling passeer je heel wat stadsgroen. Er zijn diverse rustplaatsen en horecazaken waar je ook even kan stoppen. Daarnaast willen we promoten dat Roeselare een 'hondvriendelijke' stad is en een buisend centrum heeft. Als je Roeselare een bezoek brengt, is je trouwe huisdier hier ook welkom!
  De wandeling start aan de hondenloopweide, parkeermogelijkheden in de Koning Albert I-laan aan de spiraalbrug
   
 • Wandeling 2: 'met de hond het bos in' 13,6 km
  De langere hondenwandeling wil een meer getrainde wandelaar, een hondenclub of een groep wandelaars met hun hond vooral de grotere groenzones van de stad leren kennen. We passeren onder andere het historische kasteel van het parkdomein het Sterrebos. We steken de Ring over en bregen een bezoek aan het Bergmolenbos. Bij deze wandeling mikken we naast de getrainde wandelaar, ook op hondenclubs, op een groep mensen die op een recreatieve wijze een rustige wandeling wil maken met hun hond. Op de wandeling zijn er diverse stopplaatsen waar je op een gezellig terras kan genieten. 
  De wandeling start aan de kerk van Rumbeke, parkeermogelijkheid is er aan het Kerkplein.

 

 

Hondenwandeling

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?