Jouw woning beschermen tegen wateroverlast.

Wat? 

Overstromingen en wateroverlast zijn van alle tijden. Hoeveel we ook ondernemen om waterschade te voorkomen, het valt spijtig genoeg niet uit te sluiten dat er ooit nog overlast is. Daarom investeren we o.a. in extra waterbestrijdingsmiddelen, zoals zandzakjes en pompen, om onvermijdelijke waterschade tot een minimum te herleiden. 

Meer informatie lees je in ons actieplan wateroverlast.

Hoe? 

Zandzakken

Zandzakjes zijn alleen nuttig als je ze goed gebruikt. In dit filmpje tonen we hoe je dat het best doet:

Zandzakcontainers

In Roeselare staan op bepaalde locaties containers met zandzakjes klaar. Als er wateroverlast dreigt, kunnen bewoners daar zandzakjes ophalen.

  • Er zijn vaste locaties waar steeds containers met zandzakken klaar staan. Bij dreigende wateroverlast worden deze opengesteld (gele sterren op kaart).
     
  • Er zijn ook tijdelijke locaties, waar bakken met zandzakken geplaatst kunnen worden als er in die omgeving wateroverlast dreigt.
  • Bij hevige wateroverlast kunnen er per deelgemeente ook bijkomende verdeelpunten voor zandzakjes geopend worden. Het vaste verdeelpunt voor zandzakjes is in de Stedelijke Ateliers, Hoogleedsesteenweg 143.
     
Je vindt alle locaties op onderstaande kaart.

Via de knop links bovenaan kan je de kaart filteren op soort locatie. (Vaste locaties = gele ster, tijdelijke locaties = grijze plus, bijkomende verdeelpunten = groene stip). 

Via de knop rechts bovenaan kan je de kaart vergroten.

Bij de bijlages onderaan kan je ook een kaart downloaden waar alle locaties op aangeduid zijn.

x
Kan ik je helpen?