Wijk in actie

Wat? 

Heb je een leuk idee voor je buurt? Een originele activiteit? Een mini-bibliotheek? De wens om zelf het groenonderhoud in de wijk te doen? Een ander overtuigend engagement? Wilde ideeën voor dat braakliggend stukje grond?

Het stadsbestuur wil initiatieven die het leven in een buurt aangenamer maken zoveel mogelijk ondersteunen. Dien je project in binnen het subsidiereglement 'Wijk in Actie' en krijg zowel financiële als logistieke steun van de stad bij de uitvoering van je plannen! 

Voorwaarden: 

Voor wie? 

  • Iedere Roeselaarse burger kan een aanvraag indienen samen met enkele buurtbewoners (verzameling individuele burgers, bewonersgroep, VZW of erkend wijkcomité).

Wat? 

  • Alle (nieuwe of vernieuwde) initiatieven die een buurt aangenamer maken.
  • Enkel niet-commerciële initiatieven.
Hoe? 

Drie maal per jaar lanceert Stad Roeselare een oproep WIJK IN ACTIE waarop iedereen zijn wijkgericht project kan indienen via het aanvraagformulier. De eerstvolgende data om een projectaanvraag in te dienen zijn 1 mei (voor projecten die plaatsvinden tussen 15 juni en 15 september), 1 september (voor projecten die plaatsvinden tussen 15 september en 15 januari), 1 januari (voor projecten die plaatsvinden tussen 15 januari en 15 juni). 

Een jury samengesteld uit interne en externe deskundigen oordeelt over het ingediende project. Vier weken na het indienen van het project krijg je bericht over de goedkeuring.

Je kan jouw aanvraag online indienen via dit aanvraagformulier of afgeven in het Vrijetijdspunt. 

 

x
Kan ik je helpen?