Draadloos aanmelden met je identiteitskaart

Wat? 

Voor het gebruik van eID heb je een kaartlezer nodig. Mobiele apparaten zoals een tablet of smartphone hebben echter geen ingebouwde kaartlezer of aansluiting voor een externe lezer.

Je kan een nieuw type draadloze kaartlezer gebruiken. De Digipass 870 wordt al door sommige banken uitgegeven voor online bankieren en betalen. Met die lezer zal het nu ook mogelijk zijn om op een sterk beveiligde manier websites van de Vlaamse overheid te bezoeken zonder dat de kaartlezer verbonden is met jouw mobiele toestel.

Voorwaarden: 

Om die nieuwe kaartlezer te gebruiken moet je je eerst eenmalig met jouw eID registreren(externe website) op de federale website ‘Mijn eGov-profiel’. Daarvoor heb je wel een computer, kaartlezer (ingebouwd of met USB-kabel) en de PIN-code van jouw eID nodig. Op die website vind je ook waar je een Digipass 870 kan kopen of verkrijgen.

Na die registratie moet nog een verband worden gelegd tussen jouw eID, de draadloze kaartlezer en jouw e-mailadres. Klik op ‘een MYDIGIPASS accounttoevoegen’ en volg de aanwijzingen die op het scherm verschijnen. Kies ook een veilig wachtwoord om jouw account te beheren.

Hoe? 

Als dat gelukt is, kun je met de draadloze kaartlezer en jouw eID, met alle mogelijke mobiele toestellen, toegang krijgen tot applicaties van de Vlaamse overheid:

  • Meld je aan op de website door te klikken op het icoon ‘ongeconnecteerde eID’.
  • Steek jouw eID in de Digipass en volg de juiste stappen.
  • Vul jouw e-mailadres in op het scherm van jouw toestel.
  • Vraag een paswoord aan met behulp van jouw PIN-code.
  • Het paswoord (een reeks cijfers) verschijnt op jouw Digipass. Vul die cijfers in op het scherm van jouw toestel.

Vervolgens wordt de toegang tot de applicatie geactiveerd.

x
Kan ik je helpen?