Weerbaarheidstrainingen voor 1ste en 2e graad secundair onderwijs

Wat? 

CAW biedt in samenwerking met Stad Roeselare een - gratis- interactieve psycho-fysieke weerbaarheidstraining aan, gericht naar klassen van de eerste en de tweede graad. Via de 'Rots en Water'-methodiek gaan ze aan de slag in en mét de klas. Tijdens de vier uur durende training ligt de focus op het versterken van het zelfvertrouwen, zelfrespect en de weerbaarheid. Via verschillende oefeningen in groep, leren leerlingen de rots en waterelementen herkennen en gebruiken in hun dagelijks leven. 

Het project loopt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023 en is gratis.

Voorwaarden: 

Train-de-trainer

  • Tijdens deze sessies is ook telkens een leerkracht of leerlingbegeleider van de school aanwezig die nadien verdere ondersteuning binnen de schoolmuren kan bieden. Hij/zij wordt op voorhand opgeleid via een train-de-trainer opleiding die drie uur duurt.
  • Deze opleiding vindt drie maal per jaar plaats.
  • Als co-trainer word je ondergedompeld in de inhoud van de training. Het theoretisch kader rond de methodiek Rots en Water wordt toegelicht, je krijgt inzicht in de oefening die aan bod zullen komen met leerlingen en je krijgt tips om in gesprek te gaan tijdens de train de trainer met leerlingen en samen met de opleider, leg je de linken naar de trainingen met de leerlingen. Je oefent de oefeningen in en krijgt tips om in gesprek te gaan tijdens de training met de leerlingen. Als co-trainer leg je de link mee naar het bredere schoolgebeuren.

De eerste train-de-trainer zal plaatsvinden in februari (indien nodig nog digitaal). Indien je jouw school inschrijft, moet er dus zeker een leerkracht/ leerlingenbegeleider de train-de-trainer-sessie volgen.

Hoe? 
  • Vanaf 22 februari 2021 starten we met de weerbaarheidstrainingen in de klassen.
  • Indien er teveel inschrijvingen zijn, nemen we met iedere school individueel contact op om de mogelijkheden te bekijken.
     

De inschrijvingen voor schooljaar 2020 -2021 zijn afgelopen.

De inschrijvingen voor volgend schooljaar (2021-2022) zullen in mei gelanceerd worden.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?