Geestelijke gezondheid

Wat? 

De stad zette de voorbije jaren reeds sterk in op het mentaal welzijn van haar inwoners. 

Wegwijs in de geestelijke gezondheid

Dit is een overzichtelijke flyer met contactgegevens van organisaties die je kunnen helpen als je het even niet meer ziet zitten.

Nok nok voor jongeren

De bladwijzer biedt een handig overzicht van organisaties waar jongeren terecht kunnen met kleine en grote vragen.

Welzijnswijzer Roeselare

Neems zeker ook eens een kijkje op de Welzijnswijzer: deze website wil jou een overzicht geven van het welzijnsaanbod in Roeselare. De website biedt informatie over verschillende thema's zoals gezondheid, vragen over werk, geld, wonen, je wil leren, je wil anderen ontmoeten, ….

Een aantal gezondheidsthema's die op de Welzijnswijzer uitgebreid aan bod komen:

 • Je wil met iemand spreken over hoe je je voelt.
 • Je zoekt contact met lotgenoten.
 • Je zoekt hulp bij geweld.
 • Je zoekt een dokter, apotheek of ziekenhuis.

Aan de slag gaan met jouw klas? 

Neem snel een kijkje op 'aanbod voor scholen'.

Troostkoffers

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met verdriet en verlies. Je leven wordt op zijn kop gezet en je hebt het moeilijk om je verdriet een plaats te geven. Bij kinderen en jongeren is dat niet anders. Vroeg of laat krijgen zij ook te maken met een verlieservaring, groot of klein: hun beste vriend(in) is veranderd van school of mama en papa hebben besloten om uit elkaar te gaan… Vaak weten ze niet hoe ze hiermee moeten omgaan en hoe ze nu verder moeten.

De Troostkoffers zijn bedoeld voor

 • ouders
 • medewerkers kinderopvang
 • onthaalouders
 • jeugdbewegingen
 • leerkrachten
   

en iedereen die te maken krijgt met verdriet en rouwverwerking bij kinderen en jongeren. Aan de hand van boeken - zowel voor het kind als de begeleider -, didactisch materiaal en methodieken kun je aan de slag gaan met deze gevoelens. Er is een Troostkoffer voor elke leeftijdscategorie.

 

10-daagse Geestelijke Gezondheid

Jaarlijks neemt de Stad, samen met heel wat andere partners, deel aan de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Tijdens deze periode zet stad Roeselare, als Gezonde Stad, het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit
jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal, want na deze corona-periode beseffen we meer dan ooit dat we nood hebben aan sociaal contact. Een babbeltje doen met iemand is iets klein… maar het kan zoveel betekenen. Oltegoare staan we nóg sterker.

Bij verschillende bankjes in de stad, vind je op zaterdag 9 oktober 2021 tal van gratis activiteiten waar je anderen kan ontmoeten.

Campagnebeeld Samen veerkrachtig

 

 

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?