Gezonde voeding

Roeselare heeft de ambitie om een Gezonde Stad te zijn. In 2022 willen we de Roeselarenaars extra motiveren om gezonde voedingskeuzes te maken.

Gezond, dat smaakt!

Een maaltijd of snack kan gezond en tegelijk lekker zijn.

  • Lekker eenvoudig: je kan in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel toveren.
  • Lekker gevarieerd: de mogelijkheden zijn echt eindeloos! Ga zelf creatief aan de slag met gezonde ingrediënten, of laat je inspireren door ons receptenboekje voor een gezonde aperitief.
  • Je voelt je zelf lekker: je merkt snel dat gezonde voeding je fitter en gelukkiger maakt. Je maakt ook minder kans op bijvoorbeeld overgewicht of suikerziekte.
  • Lekker smaakvol: want gezond, dat smaakt!

Activiteiten rond gezonde voeding

Doorheen het jaar organiseren we enkele activiteiten waarin we focussen op gezonde voeding. Leer, doe en smul je mee? Je vindt hier binnenkort meer informatie!

Naast specifieke activiteiten met een focus op gezonde voeding, zal er in Roeselare ook op andere evenementen ingezet worden op gezonde cateringformules. Denk bijvoorbeeld aan Buitenspeeldag, Dag van de Buren, Batjes, TRAX-festival, ... We maken het je graag gemakkelijk om vaker voor gezonde voeding te kiezen.

Hieronder vind je een greep uit het aanbod:

campagne Gezond, dat smaakt

Infomomenten rond opvoeding vanuit Huis van het Kind Roeselare

In maart organiseerde Huis van het Kind Roeselare een infosessie rond gezond opgroeien en een workshop rond gezonde voeding voor kinderen.Ouders maakten samen met een diëtiste heel wat gezonde gerechten: pastinaakfrietjes, vissticks, mini-quiches, ovenschotel en nog heel wat!

Kindercarnaval

Kinderen konden hun eigen, eetbare én gezonde toverstafje maken op kindercarnaval. Er waren leuke weetjes over groenten en fruit en ook een raadsel rond suikerklontjes.

Buitenspeeldag

Op de buitenspeeldag konden alle kinderen genieten van een heerlijke appel en een flesje water.

Mantelzorgcafés

Op elk mantelzorgcafé komt er een thema aanbod. Dit jaar ging er een mantelzorgcafé door omtrent gezond ouder worden. In deze infosessie kregen mantelzorgers heel wat kennis en vaardigheden bij om gezonde en bewuste keuzes te maken wat eten en drinken betreft.

Week van de Korte Keten - 14 mei tot 22 mei 2022

Ook tijdens Week van de Korte Keten zetten we in op gezonde voeding.
Tijdens de fietstocht ‘Lekker betrapt’ kan je deelnemen aan de gezondheidsrally, waarna je een gezonde sneukelmand kan winnen.

Ook kan je op vrijdag 20 mei in Lokaal Markt terecht voor info rond de nutriscore, gezonde maaltijden, voedingsdriehoek. Al jouw vragen worden daar gratis beantwoord door een diëtiste.

Week van de Groeilamp - 16 mei tot 23 mei 2022

Tijdens Week van de Groeilamp (vroeger Week van de Opvoeding), wordt een ouder-kind kookworkshop georganiseerd. Hier zullen ouder en kind leren koken met groenterestjes.

Daarnaast staan er op de buurtactiviteiten sappentrappers, om zelf je smoothie te maken!

Dag van de Buren - 27 mei 2022

Dit jaar gaan we oltegoare voor een gezonde en duurzame Dag van de Buren. Alle deelnemers aan Dag van de Buren ontvangen een kookboekje met gezonde recepten voor lekkere mocktails en aperitiefhapjes. Smakelijk! We geven ook graag nog enkele tips mee om het feest gezond en duurzaam te maken.

Dag van het Park  - 5 juni 2022

Met de Wilde Tafels #VANRSL geniet je tijdens een lokale, gezonde brunch van een inspirerende voormiddag rond biodiversiteit. Je kan op 10 verschillende plaatsen in de stad je voetjes onder tafel schuiven!

Oltegoare gezond genieten!

Einde examens – 23 juni 2022 

Op donderdag 23 juni eindigde het schooljaar voor de scholieren van de derde graad secundair onderwijs.

Om helemaal in de vakantiesfeer te komen boden we hen een verfrissende en gezonde snack aan: watermeloen.

Daarnaast waren er ook nog leuke activiteiten voor de jongeren.

Sappentrapper - batjes 

Op zondag 26 juni kun je tussen 14 en 17 uur gratis een smoothie maken op De Munt. Met je eigen trapkracht maak je een overheerlijke en gezond drankje! Want… gezond, dat smaakt!

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?