Schoolfietsroutekaart

Wat? 

De provincie West-Vlaanderen geeft bij de start van het schooljaar een nieuwe reeks schoolfietsroutekaarten uit. Ook voor stad Roeselare werd i.s.m. de stad, de secundaire scholen, de lokale politie en de fietsersbond een nieuwe schoolfietsroutekaart opgemaakt.

De kaart is bedoeld voor leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs. Ze toont de meest aangewezen fietsroutes naar school en geeft daarnaast ook een aantal concrete tips voor een veilige fietsrit (bvb. let op voor dode hoek, let op voor openslaande portieren, enz.) Ook enkele nuttige plaatsen zoals bvb. bibliotheken en sportterreinen en de openbare vervoerslijnen in de buurt zijn op de kaart aangeduid.

De schoolfietsroutekaart werd reeds voor 29 West-Vlaamse gemeenten opgemaakt. 

Hoe? 

De schoolfietsroutekaarten worden verdeeld via de secundaire scholen.

Alle schoolfietsroutekaarten zijn ook online ter beschikking via www.west-vlaanderen.be/schoolfietsroutekaarten. Deze online tool biedt extra mogelijkheden ten opzichte van de papieren versie. Zo worden updates sneller doorgevoerd en de gebruiker kan inzoomen tot op het gewenste niveau dankzij integratie met Google Streetview. 

x
Kan ik je helpen?