Elk Telt: lokaal sociaal beleid

Wat? 

Het (decreet) lokaal sociaal beleid (2004) wil de toegang van elke burger tot de economische, sociale en culturele grondrechten waarborgen. Het gaat onder meer om het recht op menswaardig leven, arbeid, onderwijs en kwaliteitsvolle huisvesting. Om zulke punten te realiseren is zowel voor het lokaal bestuur, de derde actoren als voor de burger een belangrijke taak weggelegd. Het is dan ook van groot belang dat al de private welzijnsorganisaties goed samenwerken en het aanbod zowel op elkaar als op de behoeften van de bevolking afstemmen.

Elk Telt

In Roeselare vertaalt dit beleid zich concreet in ElkTelt. Iedereen telt mee. Of je nu kansen geeft of grijpt. Samen met jou groeit een warm Roeselare. Meer info? Stuur een mail naar beleidsontwikkelingmen [at] roeselare.be.

Netwerkmomenten

Wil je aansluiten bij het netwerk en de uitnodigingen ontvangen voor de netwerkmomenten en werkgoepen? Abonneer je hier op updates over Elk Telt.

Dit zijn de geplande netwerkmomenten voor het Elk Telt netwerk.

  • Netwerkmoment Elk Telt | vrijdag 18 november om 8.20 u. in het Welzijnshuis

Projectsubsidies

Elk Telt biedt ondersteuning aan sociale projecten die gelijke kansen bevorderen in Roeselare, in de vorm van subsidies.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?