RSL Op Post

Wat? 

RSL Op Post geeft het oude postgebouw (Brugsesteenweg) een nieuwe bestemming. Het is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten, waar talenten ontwikkeld worden en waar ruimte is voor sociaal-innovatieve projecten. Organisaties en burgers werken vandaag een gemeenschappelijk plan uit voor het postgebouw. Het gebouw krijgt in 2019 een metamofose. Na de verbouwingen vatten De Kringwinkel, De Graancirkel, De Kom-AF en initiatieven van het Welzijnshuis er post. Voor de uitwerking van nieuwe initiatieven leggen we de focus op maken, voeding en sport. 

Maak het mee

- Wil je meewerken? 

 • Ondernemingen, organisaties, burgers, ... kunnen voor tijdelijke activiteiten terecht in het gebouw. Zo leren we de mogelijkheden van het gebouw kennen en welke noden, vragen er in de stad zijn naar gedeelde ruimte. Voorwaarde is dat de activiteiten bijdragen tot de doelstelling van het project: bevorderen van kwaliteit van leven van (kwetsbare) burger, via ontmoeting, talentontwikkeling of sociale innovatie.

   
 • Wil jij een plekje invullen?
 • Neem een rol op in het project.
 • Laat jouw idee rond maken, voeding of sport weten via samen [at] rsloppost.be 
   

- Wil je op de hoogte blijven?
 

- Neem deel aan activiteiten in het gebouw: maak jouw creatie in het makerslab, adopteer een plant van het plantenasiel De Aster, ontmoet De Kom-Af,  .... 
  Meer info over de activiteiten in het gebouw vind je op de projectwebsite.

Voorwaarden: 

Voor inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen uit Roeselare.

Hoe? 
 • Timelab faciliteert het co-creatieproces, zet een makerslab op poten, leidt labmangers op en zorgt voor uitwisseling tussen verschillende Vlaamse en internationale makers en de lokale partners.
 • De procesbegeleiding bestaat uit verschillende rollen. Iedere rol wordt geleid door Timelab, maar vormt tegelijkertijd een uitnodiging om hier deel vanuit te maken. 
 • Als mee-maker, als leerling of voor concrete praktische taken, iedereen kan naar eigen behoefte en motivatie instappen in het procesbegeleidend team
x
Kan ik je helpen?