RSL Op Post

Wat? 

RSL Op Post geeft het oude postgebouw (Brugsesteenweg) een nieuwe bestemming. Het wordt een plek waar inwoners elkaar ontmoeten, we talenten mixen en werken aan sociale innovatieve projecten. Ondernemingen, organisaties en burgers werken vandaag een gemeenschappelijk plan uit voor het postgebouw. De Kringwinkel, De Graancirkel en initiatieven Kom-Af en Doe-Kit vatten er post. Voor nieuwe initiatieven leggen we de focus op maken, voeding en sport. 

Maak het mee

- Wil je meewerken? 

- Wil of op de hoogte blijven?

Voorwaarden: 

Voor inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen uit Roeselare.

Hoe? 

Timelab faciliteert de komende drie jaar het co-creatieproces, zet een makerslab op poten, leidt labmangers op en zorgt voor uitwisseling tussen verschillende Vlaamse en Internationale makers en de lokale partners.

De procesbegeleiding bestaat uit verschillende rollen. Iedere rol wordt geleid door Timelab, maar vormt tegelijkertijd een uitnodiging om hier deel vanuit te maken. 

Als mee-maker, als leerling of voor concrete praktische taken, iedereen kan naar eigen behoefte en motivatie instappen in het procesbegeleidend team

De verschillende rollen zijn:

 • Communicatie 
  Dit team gaat de uitdaging aan een gepaste stijl en communicatie te vinden die de balans zoekt tussen een algemene communicatie en de eigenheid van iedere individuele speler in het project. Het team zorgt ook voor een aanbod leertrajecten en excursies voor alle partners.
   
 • Impact
  Wat is de impact van de komst van RSL Op Post? Hoe bepalen we de nulmeting? Welke cijfergegevens zijn voorhanden en welke parameters zetten we op om de impact te kunnen meten op het einde van iedere fase in de komende 3 jaar.
   
 • Hands-on
  Dit team houdt het lab up and running en zorgt ervoor dat dit maximaal toegankelijk en open kan zijn.  Machine onderhoud, maar ook opleiding en permanenties behoren tot deze rol.
   
 • Cocreatie
  Het verfijnen, bepalen en implementeren van concepten die ontstaan zijn uit de samenwerking tussen verschillende actoren. Hiervoor gebruiken we de bestaande timelab methode en vragen we experten ter hulp waar nodig.