Huurwoning zoeken met een woonbuddy

Wat? 

Slaag je er niet om zelfstandig een huurwoning op de private huurmarkt te vinden? Heb je zelf al heel wat inspanningen gedaan om een woning te zoeken, maar is extra ondersteuning nodig? Dan kan je, onder bepaalde voorwaarden, beroep doen op een woonbuddy die je de gepaste hulp en begeleiding biedt in jouw zoektocht naar een woning.

De woonbuddy kijkt samen met de kandidaat-huurder naar de woonnoden en –wensen en maakt samen met de huurder een realistische keuze die aangepast is aan de gezinssituatie, het inkomen en het aanbod op de huurmarkt. De woonbuddy kan meestappen naar de immokantoren, opzoekingen doen via internet, meegaan tijdens plaatsbezoeken of bemiddelen met de eigenaar van een huurwoning.

Voorwaarden: 

Iemand die beroep wenst te doen op de woonbuddy moet eerst een aanmelding doorlopen. De kandidaat moet:

  • Aantonen dat hij zelf al heel wat inspanningen heeft geleverd in zijn zoektocht naar een woning, maar dat extra ondersteuning nodig is.
  • Zelf zeer gemotiveerd zijn.
  • In Roeselare, Ardooie, Lichtervelde, Hooglede, Moorslede of Staden wonen.
  • Over onvoldoende mogelijkheden beschikken om zelf alleen een huurwoning te zoeken.
  • Ingeschreven zijn bij de sociale huisvestingsmaatschappijen. 
Hoe? 

Je meldt je aan bij het Welzijnshuis. Samen met een medewerker van het Welzijnshuis wordt jouw huidige woonsituatie in kaart gebracht en bekeken wat jou kan helpen in jouw zoektocht naar een nieuwe woning. Indien de medewerker inschat dat er nood is aan het inschakelen van een woonbuddy, dan wordt een aanmeldingsformulier ingevuld. Je wordt dan verder op de hoogte gehouden van het verloop van de procedure. 

Prijs? 

Gratis