Kernplan Roeselare

Wat? 

Het Kernplan 2 #VANRSL is het economisch retailplan van de stad Roeselare voor 2020-2025.

Dit nieuwe plan is een volgende stap op weg naar een (ver)nieuw(d)e binnenstad. Stad Roeselare is al 15 jaar actief bezig met de uitvoering van een kernversterkend beleid. Voor er sprake was van stijgende leegstand, bedrijvige kernen, disruptie en Alibaba’s, was Stad Roeselare zich al bewust van de uitdagingen waar de handelaars voor staan.

Wat begon met een Moratoriumbesluit, evolueerde de voorbije jaren naar een proactief retail- en ondernemersvriendelijk beleid. Het Kernplan 1 (2015) schakelde een versnelling hoger. Op 3 jaar tijd werd het stadscentrum structureel verfraaid met pleinen, groen en terrassen. Er werden nieuwe events gelanceerd, RSL B(l)oeit, Lokaalmarkt, Shop & Go, … Veel van deze realisaties worden ondertussen als succesvol ervaren en breed gedragen.

Roeselare wil haar positie als handels- en ondernemerscentrum handhaven. Ondernemerschap is één van de speerpunten van deze stad. Als snelst groeiende centrumstad wil Roeselare een voortrekkersrol opnemen in economische welvaart creëren voor alle handelaars en ondernemers.

Het Kernplan 2 bevat de ambities voor de komende legislatuur, door én samen met de handelaars. Het is gebaseerd op de actuele noden en behoeften van 2020, met een vooruitblik op de toekomst. Het omvat de best practices van de voorbije jaren én nieuwe ideeën uit binnen- en buitenland. Tegelijk is het een Relanceplan Retail Roeselare, in opvolging van de ondersteuningsmaatregelen die al werden voorbereid in het Oltegoare #VANRSL – Vooruit na Corona-plan van mei 2020.

Plannen voor de komende jaren in het Kernplan 2

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?