Nieuw stadhuis #VANRSL

Welkom in je nieuwe stadhuis!

Na twee jaar van intensieve werkzaamheden staat Roeselare op een zucht van een gloednieuw, duurzaam en toegankelijk stadhuis.

 • De verouderde gebouwen, met een erbarmelijke energiescore en slechte toegankelijkheid, werden circulair gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen. 
 • Het nieuwe gebouw biedt een groen rustpunt in het stadscentrum met een binnentuin.
 • Het historische stadhuis, het belfort en twee erfgoedgevels in de Zuidstraat, worden in ere hersteld. Met een sterke financiële injectie en grondige renovatie toont de Stad haar toewijding aan het behoud van dit historisch erfgoed, uit respect voor het verleden én voor de toekomstige generaties.

 

Dienstverlening in het stadhuis start op 4 september

Gedurende de zomer nemen de collega’s van Roeselare en het college van burgemeester en schepenen hun intrek in de nieuwbouw. Intussen worden de laatste werken aan het Belfort en stadhuis uitgevoerd, zodat ze gebruiksklaar zijn voor de start van de dienstverlening in september. 

Alle dienstverlening, zoals Burgerzaken, Stedenbouw, 1788, … gaat van start op woensdag 4 september. En met het nieuwe stadhuis schakelt ook de dienstverlening een versnelling hoger. Naast digitale dienstverlening vindt de Stad het belangrijk dat fysiek bezoek mogelijk is. Daarom komt er een afhaalbalie voor attesten, identiteitskaart, … én zijn onthaal van 1788 en de afhaalbalie voortaan open over de middag. 

Tot de opening op 4 september blijft de dienstverlening gegarandeerd in ARhus (De Munt 8) en in de Delaerestraat

Vragen?

Heb je een vraag over het nieuwe stadhuis? Laat het ons weten via het meldpunt 1788.

Hier vind je de openingsuren van het stadhuis

In beeld

 • Toon vergrote weergave in een popup (Belfort)Toon vergrote weergave in een popup (Zicht vanuit Belfort)Toon vergrote weergave in een popup (Zolder Belfort)Toon vergrote weergave in een popup (Trap Belfort)Toon vergrote weergave in een popup (Renovatiewerken Belfort)Toon vergrote weergave in een popup (Belfort)
  Renovatie Belfort
  26 oktober
 • Toon vergrote weergave in een popup (Eerste steenlegging)
  Eerste steenlegging
  29 september
 • Toon vergrote weergave in een popup (Gieten vloerplaat)
  Gieten vloerplaat
  28 november
 • Toon vergrote weergave in een popup (Afvoer puin)
  Afvoer puin
  28 november
 • Toon vergrote weergave in een popup (Archeologische opgravingen)
  Archeologische opgravingen
  28 november
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?