Aanbod deelwagens in Roeselare breidt uit

12 Februari 2024

Op vandaag maken al 250 Roeselarenaars gebruik van een autodeelsysteem en dat aantal stijgt jaarlijks. Kosten uitsparen en geen zorgen meer over onverwachte kosten, autokeuring of onderhoud zijn de meest genoemde voordelen. Maar naast de slimme financiële zet, is het ook een cruciale stap naar een leefbare en groene buurt. 

Bij autodelen gebruik je een auto wanneer je die nodig hebt. Betalen doe je in functie van je gebruik. Zo vermijd je hoge kosten die verbonden zijn aan een eigen wagen.  

Meer info over autodelen en de aanbieders in Roeselare lees je hier.

Vorig jaar was een recordjaar voor Cambio: met maar liefst 1900 ritten en 120.000 kilometer op de teller lijkt het aanbod te scoren bij de bevolking. Om nog meer mensen te laten genieten van het deelsysteem, plaatst Cambio volgende maand vier extra deelwagens. Dankzij deze geplande uitbreiding zal het aantal Cambio deelwagens in Roeselare in slechts één jaar tijd stijgen van vier naar 12, oftewel een verdrievoudiging.  Samen met het aanbod van nog andere partners zal Stad Roeselare tegen de zomer over 20 deelwagens beschikken

Op dinsdag 26 maart organiseert Stad een infomarkt in TRAX. 

Daar krijgen inwoners de kans om kennis te maken met de verschillende deelsystemen en aanbieders. Er wordt uitgelegd hoe autodelen werkt en wat de voordelen zijn. Zowel aanbieders als gebruikers delen hun ervaringen. Iedereen die langskomt, krijgt een mooi financieel welkomstgeschenk om te starten met autodelen.  

Inschrijven is gratis en kan via roeselare.be/autodelen

  • blauw bord met opschrift Autodelen
Toon vergrote weergave in een popup (blauw bord met opschrift Autodelen)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?