Nieuws

 • mensen op grote stoel, symbool van Dag van de buren
27 Februari 2024

Dit jaar zijn we toe aan de vijftiende editie van Dag van de Buren. Zet jij 31 mei ook een stoel buiten om samen met de buren te genieten van een gezellige avond?

 Doe mee met Dag van de Buren  

 • pascal platel en fien sabbe
28 Februari 2024

Stad Roeselare en De Spil slaan de handen in elkaar en organiseren een vierdaags programma om Internationale Vrouwendag in de kijker te zetten. Dit jaar staat vrouwendag in het teken van cultuur.

 • bouwplannen op tafel met handen die zaken aanduiden
27 Februari 2024

Roeselare zet sterk in op voorafgaand overleg voor grotere bouwprojecten, een aanpak die zijn vruchten afwerpt. De Stad zet daarvoor voldoende medewerkers in om voorbesprekingen over verschillende domeinen (stedenbouw, milieu, water, mobiliteit, groen, economie, wonen, … ) te...

 • wielertoeristen in KOERS
27 Februari 2024

Zot van Koers? Roeselare, stad van KOERS heeft een gevarieerd lente-aanbod.

 • chronometer met 50 days to go
27 Februari 2024

De laatstejaarsstudenten van de Roeselaarse middelbare scholen nemen afscheid van hun schoolperiode met een 50-dagenviering op 25 en 26 april. 

Op het Polenplein staat op donderdag een avondfuif (17-23 uur) op het programma en op vrijdag een ontbijt met fuif (6-8 uur).

24 Februari 2024

In Roeselare zorgen we voor elkaar. De verschillende organisaties die instaan voor ons lokaal welzijn en publieke zorg zijn vaak toonaangevend in de regio. Ze zijn klaar voor de toekomst, maar net daarom is het interessant om hun geschiedenis onder de loep te nemen.

 • buste van paspop bewerkt door George Couvreur
26 Februari 2024

Ten voordele van Kom op tegen Kanker bewerkten 12 kunstenaars een etalagepop, ter beschikking gesteld door de Roeselaarse kledingwinkel Adonis.

 • karretje met plantmateriaal bij mensen die bomen aan het planten zijn
25 Februari 2024

In het Bergmolenbos kwamen enthousiaste Roeselarenaars samen om er 1,2 hectare te bebossen. Ook ouders van pasgeboren kindjes en ouders van sterrenkindjes waren uitgenodigd om er symbolisch bomen te planten in dit geboortebos.

 • archiefboeken in rekken
23 Februari 2024

Op Schiervelde willen Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties bouwen. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komen het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest.

 • zicht op skyline Roeselare met St.-Michielstoren en richting Grote Markt
23 Februari 2024

Het politiereglement is het reglement dat de leefregels bevat om onze leefomgeving aangenaam en veilig te houden.

 • kok roert in een grote ketel in een grootkeuken
22 Februari 2024

 

WZC Sint-Henricus, WZC De Hovenier en AZ Delta redden samen 34.500 kg. voedsel in één jaar tijd. Daarmee haalden ze hun doelstelling voor afvalreductie!  

 • blue-bike fietsen in overdekte fietsenstalling aan station Roeselare
20 Februari 2024

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets. 

 • carnavalsstoet met clowns en confetti in de straten
20 Februari 2024

Het carnavalsweekend vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart. Met op zaterdag het kindercarnaval en traditioneel op zondag de carnavalsstoet. De jaarlijkse stoet gaat uit op de dag dat ook de wielerwedstrijd GP  Monseré gereden wordt. Die komt aan in Roeselare.  

 • groene omgeving op site Schiervelde met waterplas, groene berm en bomen
19 Februari 2024

Stad Roeselare trekt al sinds 2017 de kaart van duurzaamheid en doet daartoe grote inspanningen. Want de ambities liggen hoog: tegen 2050 wil Roeselare klimaatneutraal zijn. Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot verminderen met minstens 80%.  

 • campagnebeeld renovatiecampagne
19 Februari 2024

Stad Roeselare zet haar inwoners opnieuw aan tot duurzaam renoveren met de tweede editie van de campagne “JAAA MAAR HOE?”. 

 • Render van vooraanzicht van het nieuwe dierenasiel
19 Februari 2024

Voor de bouw van een nieuw dierenasiel heeft de Stad 2020 een nieuwe locatie verworven in de Ieperseweg 120, dichtbij Inagro, met bijhorende grond van 2 hectare.  

 • Scholier met instapkaart in een lijnbus
16 Februari 2024

Het vernieuwde aanbod van busvervoer De LIjn betekende voor sommige lijnen helaas ook overvolle bussen op weg naar school. In een aantal scholen kwamen de leerlingen zelfs te laat toe. Na verschillende meldingen van ouders en schooldirecties aan o.a.

 • fiets Bjorg Lambrecht
18 Februari 2024

Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Bjorg Lambrecht overleed aan de gevolgen van een valpartij tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen. Lambrecht stond bekend als een groot talent dat goed uit de voeten kon in het klim- en rondewerk.

 • kind met duim op in kleuterklasje
13 Februari 2024

Ouders van peuters geboren in 2022 kunnen hun kind vanaf april 2024 inschrijven om volgend schooljaar te starten. 

Wie een school in Roeselare kiest, moet deze drie stappen doorlopen:

 • banner voor zwerfvuilopruimactie met gezin die zwerfvuil ruimt met prikker en fluo hesje
13 Februari 2024

De lente komt er stilletjes aan, hét moment voor een lenteschoonmaak! Traditiegetrouw organiseert de Stad Roeselare opnieuw een zwerfvuilopruimactie.

Op zaterdag 23 maart kan je deelnemen aan de 26ste editie en maken we met z’n allen het openbaar domein proper.   

 • blauw bord met opschrift Autodelen
12 Februari 2024

Op vandaag maken al 250 Roeselarenaars gebruik van een autodeelsysteem en dat aantal stijgt jaarlijks. Kosten uitsparen en geen zorgen meer over onverwachte kosten, autokeuring of onderhoud zijn de meest genoemde voordelen.

 • bouwplan, bouwblokjes, groenvoorziening
19 Februari 2024

Stad Roeselare lanceert de Architectuurprijs Roeselare, een initiatief dat uitmuntende architecturale, infrastructurele en landschappelijke projecten in de stad in de kijker zet. Dit voorjaar gaat een eerste editie van start; inschrijven kan tot en met 14 april 2024. 

9 Februari 2024

Wereldwijd duiken er regelmatig signalen op over nieuwe fenomenen of nieuwe drugs in middelengebruik. Die worden vaak eerst gedetecteerd op lokaal of regionaal niveau.

 • boom in hartvorm
10 Februari 2024

Traditiegetrouw deelde burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare dit weekend opnieuw Liefdesbomen uit in aanloop naar Valentijn. Heel wat Roeselarenaars zakten af naar de Chalet d’Amour op De Munt om hun bomenpakket op te halen.

 • Op stap met Sarah
8 Februari 2024

Stad Roeselare en VRT organiseren dit voorjaar een interactieve wandeling voor gezinnen in het centrum van Roeselare. Onderweg laat Ketnet Junior-gezicht Sarah je kinderen zingen, dansen en bewegen. Zo wordt een uitstapje naar de stad nog leuker.  

Pagina's

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?