Cheque Sporters beleven meer voor Buurtsport

28 Februari 2023

Stad Roeselare behaalde in 2022 een award Sporters beleven meer binnen de categorie Sportieve school.  Stad Roeselare zet in op initiatieven die de inwoners aan het bewegen zetten.  Belangrijk daarbij is een gericht aanbod naar scholen toe en daarvoor werkt de stad samen met Buurtsport.  De cheque van 1000 euro die hoort bij de award Sporters beleven meer gaat dan ook integraal naar Buurtsport.. 

De samenwerking bestaat uit een wekelijks sport - en spelaanbod  in de scholen OC St - Idesbald, MPI Sterrebos en BSUO Onze Jeugd.  

In OC St Idesbald krijgen verschillende leerlingen individueel of per 2 een sportmomentje aangeboden, waarbij er gekozen kan worden tussen boksen-voetbal-basketbal-fietsen- darts - ...  

In MPI Sterrebos worden drie speeltijdmomenten ondersteund door de begeleiders van Buurtsport, waarbij er gevoetbald wordt en er een aanbod is van zacht speelmateriaal.  

In BUSO Onze Jeugd gaat Buurtsport wekelijks langs tijdens de middagpauze om een aanbod van voetbal en basketbal te voorzien.    

Deze samenwerkingen zijn bijna twee jaar actief en er kan gesproken worden van een succesverhaal. Enerzijds is er een extra uitlaatmoment voor deze jongeren en anderzijds is het werken met deze doelgroep zeer leerrijk voor de begeleiders van buurtsport.  
Dit schooljaar werden er ook nog twee activiteiten ingebouwd voor de internaatsgroepen van MPI Sterrebos en OC St Idesbald, zodoende er ook na schooltijd een extra ' buurtsport-moment' kan aangeboden worden.  

  

  • sportmateriaal voor voetbal, tennis, badminton, golf, ...
Toon vergrote weergave in een popup (sportmateriaal voor voetbal, tennis, badminton, golf, ...)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?