Communicatiebunker WOII krijgt permanente tentoonstelling

29 Januari 2024

De Stad ging een langlopende huurovereenkomst aan met de private eigenaar van de Duitse communicatiebunker uit WOII in de St-Hubrechtsstraat. Dar komt een permanente tentoonstelling die de rol van Generaal Maczek en de 1ste Poolse Pantserdivisie in de bevrijding van Europa en Vlaanderen vertelt. 

De voorbije maanden werden reeds restauratie- en optimalisatiewerken aan de bunker uitgevoerd.  In de lente starten de werken in de tuin om de toegang te optimaliseren. Verder is de procedure om een ontwerpbureau voor de inrichting lopende.

Er zal aandacht zijn voor het verhaal van de bunker zelf, de bevrijding van Roeselare, de bevrijding van Vlaanderen, de figuren Maczek en Brugghe, het lot van de Poolse soldaten na de oorlog en de route van de 1ste Poolse Pantserdivisie onder de leiding van Generaal Maczek doorheen Europa. De tentoonstelling wordt gerealiseerd met financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap en de provincie West-Vlaanderen. Na de officiële opening begin september zal de bunker structureel opengesteld worden voor het publiek. 

  

Lees meer artikels over:

  • bunker in de Sint-Hubrechtsstraat
Toon vergrote weergave in een popup (bunker in de Sint-Hubrechtsstraat)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?