Dienstverlening begraafplaatsen tijdens Allerheiligen

27 oktober 2017

Verkeersituatie

Bijna de helft van de Roeselaarse graven bevindt zich op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat. Rond Allerheiligen wordt deze plek druk bezocht en zijn enkele verkeersmaatregelen nodig. Van maandag 30 oktober tot en met woensdag 1 november wordt de verkeerscirculatie aangepast. In de Groenestraat tussen de gewestweg N32 en de Piljoenstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd en mag niet worden geparkeerd aan de kant van de onpare huisnummers. 
De begraafplaatsen zijn toegankelijk van 8 u. tot zonsondergang. De begraafplaatsen zijn tijdens deze uitzonderlijk drukke periode niet met voertuigen toegankelijk. Mensen die moeilijk te been zijn, kunnen gebruik maken van de rolstoelen. Op de nieuwe begraafplaats kan dit op eenvoudig verzoek bij de medewerkers. Voor andere begraafplaatsen kan je vooraf een afspraak maken via 0498 88 51 88. 
In de dagen voor Allerheiligen zal een medewerker aanwezig zijn op de nieuwe en oude begraafplaats. Hij kan je helpen met het opzoeken van de nodige gegevens. Op alle begraafplaatsen is ook een aanraakscherm beschikbaar voor het opzoeken van de rustplaatsen. 

Bloemenverkoop

Op 30 en 31 oktober en ook op 1 november kan je aan de ingang van de oude en nieuwe begraafplaats bloemen kopen

Waterpunten

Op de begraafplaatsen werden gieterrekken bij de waterpunten geplaatst. Met een muntstuk van 2 euro kan je een gieter uit het rek ontlenen. Zo hoef je zelf niet langer flessen, emmers of bidons mee te brengen. Van 31 oktober tot en met 5 november mogen graftekens gedurende die periode niet meer met water worden gereinigd de waterpunten worden hiervoor niet afgesloten.

Wegnemen bloemen

De traditie om overleden familieleden en vrienden begin november te herdenken, zorgt elk jaar voor een kleurenpracht van bloemstukken en -potten op de Roeselaarse begraafplaatsen. Jammer genoeg verwelken een aantal planten na een tijdje. De bloemstukken en bloempotten met natuurlijke bloemen die ter gelegenheid van Allerheiligen en Allerzielen geplaatst werden zullen verwijderd worden. Wil jij als nabestaande de bloemen recupereren? Zorg dan dat je ze meeneemt vóór 1 december. Op 1, 2, 5 en 6 december zullen alle bloemen en bloemstukken door de stadsdiensten worden weggenomen. De schaaltjes en sierpotten worden op het graf teruggeplaatst en in januari verwijderd.