Doe je mee aan Villa Roslar in 2024?

19 december 2023

Villa Roslar is intussen een gevestigde waarde in Roeselare. Het doel van dit project is enerzijds muzikanten een plaats bieden waar ze hun talent kunnen tonen en anderzijds bewoners aanzetten om hun woning open te stellen als podiumplek voor muziekbeleving. De huiskamerconcerten vinden plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor. Dit is Villa Roslar!

In 2024 organiseert Stad Roeselare Villa Roslar opnieuw twee keer:

  • Villa Roslar Huiskamerconcerten, van vrijdag 1 t.e.m. zondag 3 maart
  • Villa Roslar gaat de boer op, elke woensdagavond in juli en augustus

 

De huiskamerconcerten in maart vinden plaats bij Roeselarenaars thuis of in een gelijkaardig intiem decor (geen commerciële horecazaak*). Tijdens de zomer gaat Villa Roslar door op het erf of domein van een gastvrije Roeselarenaar op de boerenbuiten.

Inschrijven als muzikant (voor maart, juli en augustus) of gastheer/vrouw (enkel voor maart) kan t.e.m. maandag 15 januari 2024.

We zoeken jou!

Heb jij voldoende plaats in je woning om tijdens het eerste weekend van maart een publiek van minstens 20 personen (zit)plaats te bieden? Heb je er niets op tegen om niet enkel je vrienden, familie en buren over de vloer te krijgen, maar verwelkom je ook wildvreemde toeschouwers hartelijk? Ben je eventueel bevriend met een muzikant die je graag een podium wil bieden?

Van praktische beslommeringen als Unisono (het vroegere Sabam) of een voldoende hoeveelheid stoelen hoef je je niets aan te trekken, dit regelt Stad Roeselare voor jou. Jij kiest zelf of je je publiek gratis toegang geeft of een kleine of vrije bijdrage vraagt. Stad Roeselare betaalt de muzikant of muziekgroep die bij jou optreedt, tot een maximumbedrag van € 240.

* Plan je met je commerciële horecazaak toevallig een huiskamerconcert tijdens het eerste weekend van maart? Dan nemen we dit huiskamerconcert met plezier mee in onze programmacommunicatie! Belangrijk te weten, is dat Stad Roeselare in jouw geval niet instaat voor de betaling van de muzikant(en).

Ben jij een muzikant of musiceer je in een groep of ensemble en komt je muziek gedurende een uur goed tot haar recht in een intieme setting? Heb je als soloartiest of heeft minstens één lid van je groep een link met Roeselare (je woont hier, bent ervan afkomstig of werkt er)? Ben je bereid om tegen een kleine vergoeding op te treden? Schrijf je in voor Villa Roslar in maart, juli of augustus.

Voorwaarden

Als gastheer/vrouw: de intieme ruimte die je aanbiedt (geen commerciële horeca), ligt in Roeselare en biedt plaats aan minstens 20 personen. De helft van je publiek mag gevormd worden door vrienden, familie, buren, … De andere helft bestaat sowieso uit geïnteresseerden die zich hiervoor inschrijven bij Stad Roeselare. De lijst met de namen van die gasten krijg je vóór je concert aangeleverd.

Als muzikant: jij als soloartiest of minstens één lid van je groep heeft een link met Roeselare (je woont hier, bent ervan afkomstig of werkt er). Je muziek komt gedurende een uur goed tot haar recht in een intieme setting. Je bent bereid om tegen een kleine vergoeding op te treden (€ 60 / muzikant, met een maximum van € 240 / optreden).

Hoe?

  • Villa Roslar Huiskamerconcerten 2024
Toon vergrote weergave in een popup (Villa Roslar Huiskamerconcerten 2024)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?