Nieuws

 • Stadsdichter Steven Van Der Heyden
13 april 2024

Roeselaars stadsdichter Steven Van Der Heyden nodigt een aantal gastdichters uit die samen met hem, tijdens een residentie in Roeselare, gaan schrijven bij werken uit de nieuwe collectie van het Kunstuur.  

2 april 2024

Het vast bureau brengt ter kennis dat in de raad voor maatschappelijk welzijn van 25 maart 2024 het bestek houdende een verkoopsdossier werd goedgekeurd.

 • Campagnebeeld maand van de markt
27 maart 2024

Winkel lokaal en win

Op de Roeselaarse markt winkel je elke dinsdagvoormiddag lekker lokaal. En gedurende heel de maand april maak je kans op heerlijke prijzen. Drie winnaars winnen een hoofdprijs t.w.v. 250 euro.  

 • Deelnemers aan stravagathering
27 maart 2024

Op zaterdagvoormiddag 27 april organiseert Sport #VANRSL de eerste Strava Gathering van het jaar i.s.m. Runners’ lab Roeselare.  

 • oudere man krijgt uitleg bij laptop
19 maart 2024

ARhus, de Stad Roeselare en heel wat organisaties gaan de strijd aan tegen digitale uitsluiting. Ze bundelen de krachten om samen actie te ondernemen.

 • tak van de zwarte els
23 maart 2024

In het begin van de legislatuur stelde de Stad een ambitieus doel: maar liefst 100.000 nieuwe bomen toevoegen aan Roeselare. Van bossen tot wijken, van pleintjes tot tuinen: overal werd geplant.

 • affiche van zwerfvuilopruimactie met gezin dat zwerfvuil ruimt
23 maart 2024

Vandaag, zaterdag 23 maart, ging de 26ste editie van de Zwerfvuilopruimactie door in Roeselare! Maar liefst 676 Roeselarenaars schreven zich in om op pad te gaan en de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan.

 • Lieven Lefere aan het werk op een witte muur
23 maart 2024

Van 24 maart tot en met 30 juni stelt Lieven Lefere tentoon in Ter Posterie in zijn geboortestad Roesleare.   

 • man en vrouw bij etalage met kledij in het stadscentrum
22 maart 2024

Na een succesvolle kerst- en romantische valentijnsperiode, gaat Stad Roeselare de lente in met een resem ambitieuze initiatieven. Kleurrijke versiering en vergroening maken de shopbeleving in het centrum nog aangenamer.

 • man op fiets langs fietspad met groen omzoomd
21 maart 2024

Stad Roeselare organiseerde afgelopen weken, in samenwerking met Buurtsport, fietslessen voor volwassenen. Aan de lessenreeks die op 11 maart startte namen 10 volwassenen deel. In 2024 staan er 4 reeksen van 10 lessen op het programma.   

 • parking met omheining met kerk Rumbeke op de achtergrond
20 maart 2024

Stad Roeselare voorziet in bijkomende parking in de kern van Rumbeke om tegemoet te komen aan de vraag naar (kort)parkeren in de buurt van de scholen en het PVT Valckeburg. 

 • mountainbike detail: trapper met schoen
19 maart 2024

Op zaterdag 6 april organiseert Sport #VANRSL 'Bike mee met Bart'.

 • affiche met sarah, bumpa, kabouter plop en mega mindy
19 maart 2024

Op zaterdag 6 april beleef je een onvergetelijke dag met het hele gezin in Roeselare. Zing mee met Sarah van Ketnet en leef je uit op springkastelen. Geef een high five aan Mega Mindy en Piet Piraat of ga op de foto met Bumba. De kers op de taart?

 • Christiane Meersman bij foto van haar vader
19 maart 2024

KOERS pakt regelmatig uit met outdoor expo's waarbij via aanplakbiljetten bepaalde onderwerpen in de kijker gezet worden.  Zo werd vorig jaar het 120-jarig bestaan van het Arsenaal, het gebouw waar KOERS is gesitueerd, in de kijker gezet.

 • vrouw geniet van groen en zon in de stad
18 maart 2024

Stad Roeselare introduceert een (ver)nieuw(d)e stedenbouwkundige verordening waarbij wordt gestreefd naar een nieuw evenwicht tussen stadsbeleving en leefbaarheid enerzijds en (grootschalige) stedenbouwkundige ontwikkelingen anderzijds. 

 • bord buurtpreventienetwerk met contactgegevens
18 maart 2024

Als buurtbewoner kan je de veiligheid en leefbaarheid in jouw wijk verhogen. Daarom ondersteunen Stad Roeselare en politiezone RIHO de oprichting van buurtpreventienetwerken. Met het nieuwe buurtpreventienetwerk in de Jacob Van Maerlantwijk telt Roeselare vijf buurtpreventienetwerken.

 • collage met gezichten in verschillende huidsteinten
18 maart 2024

21 maart is de internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Stad Roeselare organiseert net als de voorbije jaren verschillende acties. 

 • Danseres Sofie Vervaecke
12 maart 2024

Genieten jouw culturele prestaties, deze van jouw vereniging of organisatie erkenning buiten de stadsgrenzen? Behaalde je nationale of internationale prijzen, of krijg je opdrachten in binnen- en buitenland door erkende kunstinstellingen of culturele organisaties?

 • bedankt kaartje bij bloemen
12 maart 2024

De kunstveiling georganiseerd door kledingwinkel Adonis en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) heeft een mooi bedrag van € 4.000 opgebracht voor Kom Op Tegen Kanker.

 • handen doen hartmassage op oefenpop naast een AED toestel
13 maart 2024

Meer dan 30 AED-toestellen maken van Roeselare een hartveilige stad.

 • plastic bloemenruiker van KOERS
12 maart 2024

De afgelopen maanden werd de KOERS-collectie verrijkt met uiteenlopende objecten. Dankzij gerichte verwervingen en schenkingen zijn voortaan opnieuw enkele nieuwe topstukken te bewonderen in het museum.  

 • gekleurde stoelen op een tribune
12 maart 2024

Stad Roeselare en de Cultuur- en Erfgoedraad brengen opnieuw alle culturele actoren samen. Iedereen met een hart voor cultuur en erfgoed is welkom op het Cultuur- en Erfgoedplatform op donderdagavond 28 maart om 19.30 u. in De Spil.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?