Het Welzijnshuis is 'r voor elke Roeselarenaar

7 maart 2023

Elke dag staan meer dan 130 medewerkers van het Welzijnshuis klaar om mensen te helpen. Het is belangrijk dat de Roeselarenaars weten waarvoor ze bij het Welzijnshuis terecht kunnen, en dat ze tijdig de stap (durven) zetten. Daarom wordt de komende maanden intensief campagne gevoerd.

Het Welzijnshuis, ook wel bekend als het OCMW, is de plek waar je terecht kan met elke welzijnsvraag. Heel veel mensen denken hierbij in de eerste plaats aan ondersteuning bij financiële problemen. Maar het aanbod is veel uitgebreider.

Het aanbod

Elke week vragen gemiddeld 110 mensen ondersteuning bij het Welzijnshuis. Meer dan 80% kan al na één of een paar contacten met een medewerker geholpen worden. Voor de andere groep volgt een traject op langere termijn, met intensieve opvolging door een maatschappelijk werker.

Een overzicht van de diensten van het Welzijnshuis:

  • Informeren over je recht op sociale uitkeringen: pensioen, groeipakket, tegemoetkomingen, ...
  • Informeren over sociale voordelen en premies: verhoogde tegemoetkoming, vrijetijdspas, mantelzorgpremie, ...
  • Hulp bij het aanvragen van deze uitkeringen, voordelen en premies
  • Administratieve ondersteuning
  • Hulp bij het beheren van je budget, bemiddelen bij schulden, …
  • Financiële ondersteuning: energiekosten, huurachterstand, medische kosten, ...
  • Helpen de weg vinden naar de dienst die je best kan ondersteunen bij een specifieke vraag

Schroom overwinnen

Door een samenloop van omstandigheden, is het mogelijk dat je niet meer ziet hoe je alles nog rond kunt krijgen. De opeenvolgende maatschappelijke crisissen en de nieuwe sociaal-economische realiteit hebben het voor velen nog moeilijker gemaakt om het hoofd boven water te houden. Het Welzijnshuis helpt je bij kleine en grote vragen naar sociale ondersteuning, zodat je terug verder kan.

Campagne

Om de diensten van het Welzijnshuis nog beter bekend te maken, wordt de komende weken een intensieve promotiecampagne gevoerd.

De West-Vlaamse actrice Liesa Naert, bekend van Eigen Kweek en heel wat andere Vlaamse tv-series, wordt ingeschakeld. In vier verschillende video’s zal de Roeselarenaar een inkijk krijgen in de dagelijkse zorgverhalen van het Welzijnshuis.

Daarnaast doen ook zeven medewerkers, de ambassadeurs van het Welzijnshuis, mee aan de campagne. Zij zullen via affiches in het straatbeeld, sociale media, … oproepen om de stap naar het Welzijnshuis te durven zetten.

Heb je een Welzijnsvraag?

Kijk op welzijnswijzer.roeselare.be, of neem contact op met het Welzijnshuis:

  • Via e-mail: welzijnshuis [at] roeselare.be
  • Via telefoon: 051 80 59 00
  • Door langs te komen: Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare (op afspraak)

 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?