Hond aan de lijn, 't zal wel zijn!

12 april 2022

In Roeselare moeten honden altijd aan de leiband op het openbaar domein en in groengebieden. Honden mogen natuurlijk wel vrij loslopen in de hondenloopweides.

Ook in bossen en natuurgebieden van Provincie West-Vlaanderen moeten honden altijd aan de leiband. Dat is noodzakelijk voor de natuur, zeker in deze periode van het jaar. Daarom lanceert Provincie West-Vlaanderen de campagne Hond aan de lijn, 't zal wel zijn. Hou er rekening mee dat er dit voorjaar extra gecontroleerd wordt op loslopende honden in de provinciedomeinen en op de groene assen in West-Vlaanderen.

Bescherm de natuur

Tijdens de lente is de natuur heel kwetsbaar:

  • vogels zitten volop in het broedseizoen en sommige soorten hebben hun nesten op de grond (zoals kieviten en eenden) of in lage struiken (zoals roodborstjes).
  • kleine zoogdieren zitten verscholen onder struiken en dode takken met hun nestjes jongen.
  • kleine kikkers, padden en salamanders komen op het land en verkennen er de omgeving van hun poel.
     

Door je hond aan de leiband te houden, zorg je er dus voor dat dit jonge leven niet verloren gaat door jouw enthousiaste viervoeter!

Tips om je hond aangelijnd uit te laten

Wist je dat je hond helemaal niet hoeft los te lopen om voldoende lichaamsbeweging en stimulans te krijgen? Door actief bezig te zijn met je hond tijdens het wandelen, krijgt hij veel meer voldoening. Laat hem eens wat snuffelen en volg zijn ritme, of doe actief een paar oefeningen samen. Jij en je hond zullen er fysiek én mentaal beter van worden!

Bij Agentschap Natuur en Bos vind je meer actieve tips om je hond uit te laten, aan de leiband natuurlijk!

  • Hond aan de lijn, 't zal wel zijn!
Toon vergrote weergave in een popup (Hond aan de lijn, 't zal wel zijn!)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?