Iedereen #VANRSL draagt zijn blaadje bij!

6 oktober 2021

Roeselare mag groener zijn, dat is duidelijk de wens van de Roeselarenaar. In 2020 gaf 39,7% van de respondenten tijdens een bevraging aan dat er meer aandacht moet zijn voor een groene stad, zodat het ook in de toekomst leuk wonen blijft in Roeselare. Daar ging de Stad uiteraard mee aan de slag. Naast een pak initiatieven vanuit de Stad zelf, willen we onze inwoners ook maximaal betrekken in dit groene verhaal.

Geen woorden maar daden!  
Een groendak, je oprit ontharden, een haag planten, een klimplant tegen de gevel zetten, het gazon inzaaien met een bloemenmengsel, een planten- of kruidenbak plaatsen.Elke groene actie telt, hoe klein ook, om Roeselare samen groen te maken! Elk op zijn manier en binnen zijn eigen mogelijkheden.

Doe mee en inspireer anderen!
Via  www.klimaatswitch.be kunnen de inwoners makkelijk een gepersonaliseerde raamposter aanmaken waarop ze hun groen idee/initiatief vertellen. De Stad bezorgt ze vervolgens een poster om op te hangen. Deel vervolgens via sociale media een leuke foto/video van jouw raamposter en inspireer iedereen.

RSL Boomt!
Tegen 2025 wil Roeselare maar liefst 100.000 extra bomen planten. In het voorjaar stond de teller al op 50.385 en met de start van het plantseizoen gaan we gewoon verder. Ook jij kan helpen!

Met de Boombon #VANRSL 
Met de boomplantactie naast hoeve De Blauwe Toren. Zo steekt het Krommebeekbos de Beverseaardeweg over en wordt daar uitgebreid met zo’n 1,4 hectare bos.
Tijdens de Week van het Bos in het Bergmolenbos zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Vergroen je buurt!
- tegeltuintjes aan de gevel
- groenslingers over de straat
- groen- en bebloemingswedstrijd ‘De Gouden Tuin’

Groene scholen
Voor het ontharden van speelplaatsen kan je subsidies krijgen, zowel van de stad als van de provincie West-Vlaanderen. Ook met de nieuwe subsidie Klimaatscholen #VANRSL kan je als school aan de slag!

  • iedereen vanrsl draagt zijn blaadje bij
Toon vergrote weergave in een popup (iedereen vanrsl draagt zijn blaadje bij)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?