Nieuws

 • stratenplan met aanduiding nieuw fietspad Ovenhoek
18 Januari 2022

Tussen de Oostnieuwkerksesteenweg en de Groenestraat ontwikkelt de WVI het bedrijventerrein Roeselare Ovenhoek.

 • Sint-Jozefskerk in groene ruimte: simulatie
18 Januari 2022

In de omgeving van de Sint-Jozefkerk zet Stad Roeselare, samen met de buurt en enkele partners (3Architecten, Sint-Jozefschol, …) in op het ontharden van de oppervlakte. Het project “Sint-Jozef breekt uit”, dat gerealiseerd wordt met subsidie van de Vlaamse overheid, is een succes te noemen.

 • bovenarm kind met plakkertje na vaccinatie
17 Januari 2022

De vaccinatiecampagne voor de 5-11-jarigen in het vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen is op zaterdag 15 januari van start gegaan.

 • Radio Villa Roslar
13 Januari 2022

De Week van de Belgische muziek is terug van weggeweest. Van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari 2022 zetten de muzieksector en diverse media Belgische muziek volop in de schijnwerpers.

 • Jan Mahieustraat
11 Januari 2022

De heraanleg van de Jan Mahieustraat is van start gegaan. Zowel onder- als bovengronds wordt de straat in een volledig nieuw jasje gestoken.

4 Januari 2022

Heraanleg Jan Mahieustraat

Vanaf maandag 10 januari start de heraanleg van de Jan Mahieustraat. De werken duren vermoedelijk tot half juni 2022.

Meer info

 

 • logo enchante
22 december 2021

Na een succesvolle start in 2019 in Roeselare met 16 hartelijke handelaars gingen onze horeca- en niet essentiële handelszaken dicht waardoor Enchanté wat op de achtergrond verdween.

 • Roeselare loopt langs kerst Tik Tok Tour
23 december 2021

De Kerst TikTok Tour daagt ook de wandelaars en lopers uit om het traject te ontdekken. Sport #VANRSL ontwikkelde een bepijlde ‘Kerstloop- en wandelroute #VANRSL’  langs de TikTok Tour. Hiermee biedt stad Roeselare een volwaardig alternatief voor de geannuleerde stratenloop ‘Santa Run’.

 • banner masked runner
21 december 2021

Stad Roeselare werd zonet bekroond met de award in de categorie ‘Gezinssport’ met het zomerinitiatief ‘The Masked Runner #VANRSL’. Een sportieve én Roeselaarse variant op het populaire tv-programma ‘The Masked Singer’ waar we met onze Stad terecht trots mogen op zijn.

 • vrouw ademt diep in bij grasplein
20 december 2021

Jaarlijks trekt de Vlaamse regering 1.200.000 euro uit voor thematische stadsvernieuwingsprojecten. Dit jaar lanceerde de minister bevoegd voor stedenbeleid een thematische oproep rond het thema hittebestendige stad.

17 december 2021

Stad Roeselare stelt twee nieuwe Cultureel Ambassadeurs voor de periode 2021-2023 aan.

 • Bunker in de Sint-Hubrechtsstraat
16 december 2021

In de Duitse bunker ontmanteld door de Poolse soldaat Stanislas Szyler in het hart van de stad komt een permanente tentoonstelling van de bevrijding van Vlaanderen tijdens WO II en een Memoriaal Maczek.

 • Nieuw speelpleintje met wip, glijbaan
16 december 2021

Drie speelzons in Rumbeke werden aangepakt. De komende weken en maanden kunnen speelvogels er zich volop uitleven: ravotten, klimmen, schommelen, over water balanceren, …. En dat allemaal in de eigen buurt.

 • kerstballen op notenbalk
14 december 2021

Met KerstRadio #VANRSL en kerstmuziek van op de beiaard pakt Stad Roeselare in de gezelligste tijd van het jaar uit met muziek van eigen bodem.

KerstRadio #VANRSL

 • stadhuis
14 december 2021

In 2022 staan 11 zittingen van de Gemeenteraad en de Raad voor Maatschappelijk Welzijn (RMW) gepland.

De data, locaties en agenda’s van de commissies, de RMW en de gemeenteraad kunnen geraadpleegd worden op www.roeselare.be

 • fietsen op een 1 rij
9 december 2021

Stad Roeselare organiseert reeds 10 jaar  i.s.m. Buurtsport en de vrijwilligers van fietsclub' Schiervelde '  fietslessen voor volwassenen. in 2021 waren er  5 reeksen van 12 lessen, goed voor zo'n 40 volwassenen die leerden fietsen.

 • kerstman met geschenkje
9 december 2021

In Roeselare zijn er momenteel 52 erkende wijkcomités die activiteiten organiseren en de betrokkenheid tussen buurtbewoners versterken. Nieuwe wijkcomités worden verwelkomd met een geschenkpakket. Een leuke opsteker om met hun nieuwe ideeën van start te gaan!

 • busstation
7 december 2021

Stad Roeselare neemt drie maatregelen in de Jules Lagaelaan, Veldstraat en Trakelweg om de veiligheid, bereikbaarheid en doorstroming aan en rond het station en de kop van de vaart te verbeteren.

 • kerstkaartje
7 december 2021

Eenzaamheid is een veelvoorkomend probleem. Zeker in de winterperiode krijgen veel mensen met eenzaamheid te kampen. Het leven speelt zich 's winters meer binnen af, waardoor we minder gemakkelijk mensen tegenkomen op straat en moeilijker een spontaan gesprek met onbekenden hebben.

 • gevel nieuwe archiefdepot
7 december 2021

Stad Roeselare beschikt over een zeer rijk en uitgebreid archief: talloze private collecties die in de loop der jaren aan de stad werden geschonken, een uitgebreid gedeelte administratieve documenten, (erfgoed)objecten, schilderijen, etc.

6 december 2021

Werken aan gebouw nachtopvang

Vanaf maandag 6 december tot en met maandag 31 januari 2022 zal de Duivestraat afgesloten zijn voor alle verkeer ter hoogte van de nachtopvang. Het voetpad in de Hugo Verrieststraat zal ter hoogte van de nachtopvang onderbroken zijn. 

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?