Nieuws

8 december 2022

Stad Roeselare stelt drie nieuwe Cultureel Ambassadeurs voor de periode 2022-2024 aan.  

Vik Vandamme krijgt de titel als jonge viool- en cellobouwer met internationale ambities. 

6 december 2022

Op 6 december om 14.15 uur is een gaslek gemeld ter hoogte van de Sint-Amandsstraat 72. De hulpdiensten zijn op de hoogte en doen het nodige.

Update 15.25 u.: straat terug vrijgegeven

De Sint-Amandsstraat is niet langer afgesloten. Je kan de straat opnieuw betreden.

 • klaprozenveld
7 december 2022

In mei startte Stad Roeselare een werkgroep op om het thema sterrenkinderen en overleden kinderen onder de aandacht te brengen, en zo het taboe te doorbreken.

 • wijkkrantjes Godelieve
6 december 2022

Deze week krijgen de inwoners van de Godelievewijk voor de vierde keer een krantje van de Stad in hun brievenbus. In deze editie blikken we terug op het afgelopen jaar, waarin verschillende grote werven opstartten of beëindigd konden worden. We kijken ook naar de planning voor 2023. 

6 december 2022

In 2023 staan tien zittingen van de Gemeenteraad en de Raad voor Maatschappelijk Welzijn (RMW) en twee themagemeenteraden gepland. 

 • regen op paraplu
9 december 2022

Leerlingen uit de Broederschool van Roeselare ontwikkelden samen met Roeselaarse bedrijven een ‘slimme’ pluviometer. Deze 3D-geprinte pluviometer meet neerslag en stuurt de gegevens door naar een databank. Deze data wordt gebruikt in de lessen statistiek op school.

 • Projectleider James Van Zandweghe, schepen Matthijs Samyn en departementshoofd ICT Geert Sinnaeve
2 december 2022

Nadat Roeselare, Leuven en Brugge de internationale award van het Smart City Expo World Congress op de schouw mochten zetten, komt er nu een tweede prijs bij.

 • campagnebeeld Kerst#VANRSL
29 november 2022

Tijdens de eindejaarsperiode worden de marktkramen van de Grote Markt in een deel van de Noordstraat en in de Ooststraat opgesteld.

 • slogan: alles wat je hergebruikt is mooi meegenomen
29 november 2022

Zero-waste is hipper dan ooit en de impact van minder verpakking is groot. Minder verpakking zorgt voor minder afval, minder zwerfvuil en is bovendien goed voor het milieu. De Stad Roeselare lanceert daarom samen met 14 lokale ambassadeurs het project Mooi Meegenomen.  

 • Kerst #VANRSL
24 november 2022

De gezelligste kerst beleef je dit jaar zeker in Roeselare. De binnenstad baadt zoals elk jaar in een winters sfeertje en er is zoveel leuks te doen.

 • bolderkar met materiaal om bomen te planten
23 november 2022

Normaal gezien zou de boomplantactie doorgaan nu zondag 27 november om 14 uur. De weersomstandigheden van de laatste dagen hebben er echter voor gezorgd dat het terrein amper toegankelijk is en de geplante bomen bitter weinig overlevingskansen zouden hebben.

 • pen in inktpot
22 november 2022

Tweede Internationaal poëzietreffen brengt ode aan de weerbaarheid van mens en natuur. 

 • peuter op het potje
16 november 2022

Op het potje gaan kan soms een uitdaging zijn. Kinderen worden elk op hun eigen tempo zindelijk. Het is belangrijk dat ouders, grootouders, opvangmedewerkers, peuterleiders, … een kind hierin ondersteunen. Het Huis van het Kind in Roeselare organiseert hiervoor tweejaarlijks een infoavond.

 • Tim Boury met zijn kinderen in de Keuken van Roeselare
14 november 2022

Zaterdag 12 november koos een professionele jury met Tim Boury, Claudia Allemeersch en burgemeester Kris Declercq de allereerste Smaakmaker #VANRSL.  Vijf laureaten dongen mee naar de prijs die de voedingstad Roeselare voor de eerste keer uitreikt.

 • straatverlichting westlaan
14 november 2022

De afgelopen weken bestudeerde de Stad Roeselare, samen met Fluvius en de veiligheidsdiensten de mogelijkheid om de openbare verlichting te doven in het kader van de energiekostenbesparing. Die oefening werd nu afgerond.

 • Blauwalgen
18 juli 2022

Update 10 november 2022

Het captatieverbod op het Kanaal Roeselare-Leie werd opgegeven. Er zijn niet langer blauwalgen aanwezig op het kanaal.

 • publiek zittend
9 november 2022

De maatschappelijke uitdagingen (zoals vergrijzing en duurzaamheid) waar bedrijven en overheden vandaag voor staan, zijn groot. Technologie kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken. Stad Roeselare wil als slimme stad de brug slaan tussen technologie en maatschappij.

 • gezonde brooddoos
8 november 2022

Armoede is complex en veelzijdig. Mensen in armoede ervaren vaker drempels die het moeilijk maken om gezond, genoeg en betaalbaar te kunnen eten. Stad Roeselare promoot verschillende initiatieven om deze drempels te verlagen of weg te werken. Ook als inwoner kan je je steentje bijdragen.

7 november 2022

Op 9 november rijden sommige bussen of trams mogelijks niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie van De Lijn.

De vervoersmaatschappij werkte alternatieve dienstverlening uit en roept op om te carpoolen of telewerken indien mogelijk.

3 november 2022

In de Zuidstraat worden momenteel sloopwerken uitgevoerd aan het Zuidpand. Om die werken veilig te kunnen uitvoeren, werd éénrichtingsverkeer ingevoerd langs de werfzone.

 • Bladsculptuur
28 oktober 2022

Stad Roeselare wil haar inwoners bewust maken van het heilzame en ontspannende effect van bomen en de natuur en roept op mee werk te maken van een groene stad. Kunstenaar-ontwerper Lander Avijn heeft daarvoor een reuzegrote sculptuur gemaakt van gevallen bladeren.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?