Nieuws

  • hobbelpaard van kermisdraaimolen
17 augustus 2022

Van vrijdag 26 tot en met woensdag 31 augustus nemen kermiskramen de centrumpleinen in voor Roeselare Kermis. Daardoor worden de marktkramen op dinsdag 30 augustus anders opgesteld: Ooststraat, Noordstraat tussen Grote Markt en De Munt en Sint-Alfonsusstraat.

  • brooddoos met fruit, groentjes en sneetjes brood
16 augustus 2022

Omdat stad Roeselare vindt dat elk kind recht heeft op betaalbare en gezonde voeding op school werd 840 000 euro vrijgemaakt om de komende 3 jaar de toegang tot betaalbare voeding op school te vergroten.

  • handelaars uit de ooststraat met schop, bezem en verkeersborden
10 augustus 2022

Oorspronkelijk was voorzien om de werken uit te voeren in 3 weken. Door het gunstige weer, het vlotte verloop van de uitbraakwerken en de inspanningen van de aannemer, wordt die termijn heel wat korter.

  • politie-uniformen in museum
10 augustus 2022

Roeselare kent heel wat unieke privécollecties: Michels Filmmuseum, Handtassenmuseum, de Charmante Koffie, Politiemuseum en Circus Barnum 1901. Deze verzamelaars ontvangen groepen en vertellen vol passie en trots de buitengewone verhalen die verbonden zijn aan hun collectie.

  • Campagnebeeld warme dagen
21 juni 2019

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

28 juli 2022

Hieronder lees je Veelgestelde Vragen en daaronder de verslaggeving over de brand bij Sinegro.  

  • Infosessie levensloopbestendig wonen
28 juli 2022

Wonen op je oude dag ... zorgen voor later? 
Infosessie levensloopbestendig wonen l woensdag 28 september 2022 l 19 u. - 21 u. l TRAX, Traxwel 1 in Roeselare

Als frisse 55+'er lijkt het inderdaad een ver van jouw bed show. 

19 juli 2022

Dankzij de steun van de Stad Roeselare en bedrijfspartner Maselis kunnen het komende jaar vier projecten voor een meer duurzame toekomst gerealiseerd worden. De vier projecten zijn het resultaat van een projectoproep van de Proximitycampagne dat niet minder dan 17 voorstellen opleverde.

  • Blauwalgen
18 juli 2022

Het is warm en droog. Het grondwaterpeil is daarom erg laag en ook blauwalgen steken weer de kop op. Dat gaat gepaard met enkele maatregelen. We zetten ze even op ’n rijtje.

12 juli 2022

Op 21 juni 2022 lanceerde de Stad Roeselare de Klimaatcoalitie #VANRSL. Hiermee is het startschot gegeven voor een structurele en duurzame samenwerking tussen de Stad en de verschillende Roeselaarse organisaties, maar ook tussen die organisaties onderling.

5 juli 2022

Met de 90ste Batjes tijdens het laatste weekend van juni werd het startschot van de zomer gegeven. Shopping, braderie, sfeer en muziek blijven de vaste ingrediënten waarmee de Roeselaarse Batjes scoren bij het grote publiek, zo bleek ook uit de cijfers.  

5 juli 2022

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 11 juli. 

Op donderdag 21 juli, Nationale feestdag, zijn alle stadsdiensten gesloten.   

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?