Nieuws

 • Mantelzorg
28 Januari 2020

Heel wat inwoners van Roeselare zijn mantelzorger. Ze ondersteunen en helpen personen met een zorgnood en vormen dan ook vaak hét ankerpunt in de zorgsituatie van hun naaste. Warme stad Roeselare wil hen nu nog beter informeren en ondersteunen via een digitale nieuwsbrief.

 • campagnebeeld nieuw stadhuis
23 Januari 2020

Tussen 7 en 15 januari werden inwoners en werknemers #VANRSL bevraagd over hun verwachtingen voor het nieuwe StadHUIS en de bijhorende projectsite. Het stadsbestuur is tevreden met het aantal ingevulde bevragingen.

 • Vergroening
21 Januari 2020

Onze stad is straks weer twee groene plekjes rijker! En dat enthousiasme voor ontharden en meer groen om van RSL een zachte stad te maken, wordt beloond door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

 • bloed geven
21 Januari 2020

Op 21 januari trekken de medewerkers van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum van Rode Kruis in Roeselare om bloed of plasma te doneren.

 • logo stadsdichter
21 Januari 2020

In Roeselare gaan we voor de vierde keer op rij op zoek naar een nieuwe, jonge, junior stadsdichter voor de editie 2020. Dit jaar werkt Stad Roeselare voor de eerste keer samen met het kenniscentrum, ARhus.

 • Skyline RSL, Carmen Demoor
17 Januari 2020

Gisterenavond en vanmorgen vonden in Roeselare de jaarlijkse 100 dagen plaats. Hiervoor werden, zoals elk jaar, voorbereidende maatregelen uitgevoerd:

 • Rookmelder
16 Januari 2020

Sedert 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Een rookmelder plaatsen kan je eenvoudig zelf doen en kan je kopen in de doe-het-zelf-zaak in jouw buurt.

Let erop dat de rookmelder CE gemarkeerd is en voldoet aan de norm NBN EN 14604.

 • start DVV Roeselare
16 Januari 2020

Roeselare is vijf jaar langer verzekerd van de start van Dwars door Vlaanderen. Hoewel er nog een overeenkomst was tot 2020 gingen organisator KSV Waregem Vooruit en Stad Roeselare vandaag principieel akkoord om tot 2025 samen te werken.

 • helden en schurken
14 Januari 2020

Van 23 tot en met 26 januari loopt een uitgebreide tentoonstelling met stripverhalen gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs binnen het project Helden en Schurken.

 • Mirom
19 december 2019

Zoals je wellicht weet, heeft afvalintercommunale Mirom Roeselare beslist om de prijs van de vuilniszakken voor restafval te verhogen. Daarmee wil Mirom Roeselare bewoners aanzetten om verspild voedsel te vermijden en om nog beter te sorteren.

 • Asbest
19 december 2019

In kader van het afbouwplan voor een asbestveilig Vlaanderen, werkt MIROM Roeselare mee aan een veilige afbouw van asbest in onze omgeving. Vanaf 1 janauri 2020 is daarom een nieuw reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op het recyclagepark. 

 • speelplein regenbeek
17 december 2019

RSL is een sterk groeiende Stad, met een groeiprognose van 9,2% tegen 2026. Roeselare is een stad die aantrekkelijk is en wil blijven voor kinderen en jongeren.

 • logo provincie
17 december 2019

De Provincie West-Vlaanderen kent een subsidie toe aan stad Roeselare voor de relighting van STAP, Adriaan Willaert.  Het is het derde Roeselaarse klimaatproject in één jaar tijd dat op een toelage van de provincie kan rekenen.

 • bpost
17 december 2019

Stad Roeselare en bpost gingen een samenwerking aan om de verkeersborden langs Roeselaarse wegen te monitoren via camera’s gemonteerd op de bestelwagens van bpost. Voor dat verkeersveiligheidsproject ontving Stad Roeselare zowel de Agoria Smart City Award als de Slim-in-de-stadsubsidie.

 • Studeren in ARhus
3 december 2019

In december en januari zetten verschillende Roeselaarse gebouwen hun deuren open voor studenten. Je bent er welkom om in een ruime en vooral rustige omgeving geconcentreerd te studeren. Er is gratis wifi en soms water en koffie.Voor de meeste locaties hoef je niet vooraf in te schrijven.

16 december 2019

Van dinsdag 17 december tot en met dinsdag 31 december worden door de gemeente Staden werken uitgevoerd in de Groenestraat in Staden. Er worden reflectorpaaltjes en grasdalen geplaatst. 

Hinder?

x
Kan ik je helpen?